Marcel Ciolacu: „Stăm în casă, dar trebuie să şi mâncăm. Guvernul nu furnizează nici un plan coerent, iar salariile au scăzut cu 20%”

Marcel Ciolacu a avut o intervenţie live la România TV, miercuri seara, în care a discutat despre măsurile luate în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, dar şi despre situaţia politică din România, în acest context.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 16:34
Marcel Ciolacu: „Stăm în casă, dar trebuie să şi mâncăm. Guvernul nu furnizează nici un plan coerent, iar salariile au scăzut cu 20%”

Marcel Ciolacu a criticat, miercuri seara, la România TV, guvernarea PNL și modul în care miniștrii liberali acționează în lupta cu coronavirusul. Liderul interimar al PSD a precizat că bugetarii au salariile mai mici cu 20%. 

Șeful Camerei Deputaților este de părere că liberalii încearcă să ”acopere decesele de la Suceava” prin alte subiecte.

Preşedintele interimar al PSD a declarat că a pus la punct un plan, alături de Pro România şi ALDE. În cursul zilei de marţi, Marcel Ciolacu anunţase pe Facebook faptul că a avut o videoconferinţă cu preşedinţii tuturor partidelor importante, în afară de Ludovic Orban, care a transmis că este condiţionat de agenda deja stabilită.

„Avem 1 milion de someri in Romania, dintre cei care au locuit aici, si au si revenit 1 milion din afara. Avem pana acum un deficit bugetar de 1,5%, ca sa stim spre ce ne indreptam, iar guvernul nu furnizeaza un plan coerent. La aproape o luna si jumatate nu avem nimic, nicio masura implementata. Dati-mi un exemplu de firma care si-a suspendat dobanzile. In agricultura e dezastru, nimeni nu poate depune cerere pentru subventii”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

”Sunt foarte multe dedesubturi care trebuie scoase la suprafață. Sunt lucruri care se vor afla. Nicio OUG nu este în vigoare, în momentul de față.

Nefiind testări e normal ca oamenii să se teamă, să nu aibă încredere să meargă la serviciu. Grija celor de la PNL e să găsească subiecte care să acopere decesele de la Suceava.

Stăm în casă, dar trebuie să și mâncăm. Bugetarilor li s-a diminuat salariul cu 20%, din cauza neprimirii sporurilor.”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: PSD critică măsurile guvernului Orban: „20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern”

Marcel Ciolacu a lansat încă de marţi ideea că o coaliţie transpartinică ar putea rezulta într-un plan de măsuri mai bune.

„Duminica am facut un apel la un pact politic temporar, pentru a folosi toti specialistii pentru a rezolva criza. Am invitat toate partidele si au acceptat, mai putin domnul Orban, care e preocupat de cand se fac alegerile.

Nu va ascund ca eu cu domnul Tariceanu si domnul Ponta avem deja un proiect si un plan”, a declarat Ciolacu la România TV.

„Am convenit să adresăm o scrisoare Guvernului, să avem o colaborare, să venim cu niște soluții concrete, dar mai ales după ce va fi depășită această pandemie.

Când 7 partide votează un pachet economic în Parlament și îl ataci la CCR, consideri că OUG sunt mai bune, totuși… Parlamentul rămâne pilonul principal al democrației. Am discutat vreo o oră și jumătate. Nu cunosc nicio Ordonanță care să fie în vigoare, din cele date. Suntem la o lună și nu avem nicio măsură luată pentru IMM, pentru oameni, suntem ultimii din Europa.”, a completat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă un pact politic: „Nu neg că am un plan, împreună cu domnul Ponta şi domnul Tăriceanu”