Liviu Dragnea are dreptul să muncească în continuare la Penitenciarul Rahova. Decizia instanței este definitivă

Liviu Dragnea are permisiunea de a munci în continuare în închisoare, au hotărât vineri judecătorii.

15 ian. 2021, 11:24
Liviu Dragnea are dreptul să muncească în continuare la Penitenciarul Rahova. Decizia instanței este definitivă

Judecătoria Sectorului 5 a decis vineri admiterea unei plângeri depuse de Liviu Dragnea și astfel să oblige Penitenciarul Rahova, acolo unde este incarcerat Dragnea, să îi permită fostului lider PSD să muncească, se arată în minuta instanței.

După ce a acordat un interviu pentru Realitatea Tv, fără a primi acceptul conducerii, Liviu Dragnea rămăsese fără dreptul de a munci.

”Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…)

Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a explicat Dragnea în instanță, în luna august, la scurt timp după sancțiunea impusă.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 în cazul lui Liviu Dragnea

„În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activită?i lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021.”

Citește și 

Liviu Dragnea are probleme grave de sănătate. Veste teribilă primită de fostul lider PSD

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul vizitei în SUA la Donald Trump

Irina Tănase, primele declarații după vizita lui Liviu Dragnea la DNA: Nu e nimic ieșit din comun. Probabil nu mai erau subiecte


loading...