Liviu Dragnea: Cel mai mare RISC ar fi ca PSD să se DIVIZEZE într-o competiţie internă pentru prezidenţiale

Liviu Dragnea avertizează că cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca formaţiunea să se divizeze într-o competiţie internă pentru prezidenţiale şi a arătat că social-democraţii ar trebui să se unească în jurul unui singur candidat. Dragnea a comentat în acest fel ideea organizării de alegeri preliminare, pentru desemnarea candidatului PSD la prezidenţiale.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 11:05
Liviu Dragnea: Cel mai mare RISC ar fi ca PSD să se DIVIZEZE într-o competiţie internă pentru prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că partidul trebuie să se reunească în jurul unui singur candidat dacă vrea să aibă şanse reale de câştig.

”Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, şi nu numai ca preşedinte executiv, ci şi ca membru de partid şi ca vechi combatant în partidul ăsta şi participant la atâtea campanii electorale şi după ce am văzut toate greşelile făcute de-a lungul anilor în aceste campanii electorale, mai ales la cele prezidenţiale, cel mai important ar fi ca partidul ăsta să se reunească în jurul unui singur candidat, asta dacă vorbim serios de şanse reale de câştig. Dacă ne interesează un spectacol, sigur, atunci nu ne mai interesează alegerile prezidenţiale. (…) Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

În legătură cu afirmaţia lui Mircea Geoană care susţinea că doreşte alegeri pe sistem american, prin consultarea tuturor membrilor partidului, pentru desemnarea candidatului la Cotroceni, Dragnea a arătat că nu a ‘ajuns la nivelul atât de mare’ încât să poată comenta declaraţiile lui Geoană.

ALEGERI PRELIMINARE în PSD. Ponta: Mă gândesc că vor mai mulţi doritori pentru candidatura la Preşedinţie

În opinia sa, la Comitetul Executiv al PSD din 30 iunie se va evalua nivelul de pregătire şi de implicare al organizaţiilor judeţene pentru campania prezidenţială, el arătând că atunci se va stabili şi când, cum şi unde va fi susţinut candidatul PSD – CN, Congres sau ambele.

‘Trebuie să avem discuţii cu fiecare organizaţie judeţeană, cu fiecare şef de organizaţie judeţeană, privind nivelul de determinare şi de implicare în campanie a fiecărei organizaţii judeţene. Trebuie, de asemenea, să stabilim la CEx în momentul în care ne hotărâm să susţinem un candidat când, cum şi unde să o facem – Consiliu Naţional, Congres sau amândouă – cam care să fie datele clare pentru aceste două evenimente şi locaţiile respective’‘, a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Dragnea a mai explicat că organizarea Comitetului Executiv Naţional într-un fost complex militar aflat acum în circuitul turistic, dar fără accesul presei, este generată de nevoia unei dezbateri interne ‘foarte profunde şi aşezate’.

Din când în când fiecare partid, sau mă rog, partidul nostru, simte nevoia să aibă o discuţie foarte profundă, foarte aşezată. O astfel de discuţie nu poate fi organizată numai în cadrul unui Comitet Executiv Naţional, aşa cum s-a organizat tot timpul în sala Constantin Stere (la Palatul Parlamentului-n.r.), în două-trei ore. Nu. E nevoie de o zi sau două zile în care fiecare să îşi poată spune punctul de vedere, să spună cum vede el acţiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru alegerile prezidenţiale. Orice partid are nevoie de genul acesta de acţiuni şi ăsta e un moment foarte bun la începutul verii’‘, a susţinut liderul social-democrat.

Dragnea: N-am fost niciodată şeful negocierilor cu PPDD, tot eu şi Ponta vom merge la întâlniri


loading...
Partenerii noștri