Contestaţia lui Liviu Dragnea a fost amânată. Decizia Tribunalului Bucureşti în cazul fostului lider PSD

Liviu Dragnea, fostul preşedintele al Partidului Social Democrat, va afla săptămâna viitoare dacă va fi eliberat din închisoare. Contestaţia la executare, care avea miercuri termen de judecată la Tribunalul Bucureşti, a fost amânată.

RomaniaTV.net
12 feb. 2020, 06:08
Contestaţia lui Liviu Dragnea a fost amânată. Decizia Tribunalului Bucureşti în cazul fostului lider PSD

UPDATE: Avocatul fostului lider PSD nu s-a putut prezenta la instanţă, invocând motive medicale. Din acest motiv, magistraţii Tribunalului Bucureşti au stabilit un nou termen de judecată, pe data de 18 februarie.

Liviu Dragnea urma să fie scos miercuri din Penitenciarul Rahova şi adus la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea procesului în care susţine că este deţinut ilegal şi cere să fie eliberat. 

Fostul politician va trebui să o convingă pe Manuela Orzaţă, judecătoarea pe care a recuzat-o luna trecută în acest caz întrucât ea a semnat un memoriu iniţiat de Forumul Judecătorilor din România în care se cerea apărarea justiţiei ca urmare a unor declaraţii făcute de Dragnea. Cererea de recuzare a fost, însă, respinsă de un alt complet de judecată, notează ziare.com.

Corneliu Liviu Popescu si Flavia Teodosiu, cei doi avocaţi ai lui Liviu Dragnea, cer instanţei ca Liviu Dragnea să fie eliberat din închisoare, cu toate că Înalta Curte a respins o cerere similară la sfârşitul lunii ianuarie.  Decizia instanţei supreme a fost dată de un complet de trei judecatori format din Ionuţ Matei, Ioana Alina Ilie şi Francisca Dragomir (preşedinte).

Motivul invocat de Dragnea pentru a ieşi din închisoare

Avocatii lui Liviu Dragnea au menţionat în cererea de eliberare „habeas corpus” – un concept care provine din epoca medievală, prin care politicianul cere să fie adus de îndata în faţa unui judecător pentru a constata ca este deţinut ilegal din data de 10 octombrie 2019, cand a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie a Curţii Constituţionale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu execuzare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Citeşte şi: Liviu Dragnea acuză că a fost lăsat să îngheţe de frig în propria celulă la -15 grade Celsius. „A fost cu rea-credinţă”