Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni, va fi eliberat MAI DEVREME. S-a aflat ziua când va ieşi din ÎNCHISOARE

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu execuzare, dar ar putea fi eliberat mai devreme în cazul în care va îndeplini anumite condiții.

04 dec. 2019, 07:01

Liviu Dragnea a primit prima condamnare, un an cu suspendare, în aprilie 2016, în Dosarul Referendumul. Pe 27 mai 2019 a fost condamnat definitiv, cu executare de data aceasta, în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, urmând să execute o pedeapsă de privare de libertate de 3 ani şi 6 luni. Fostul lider PSD este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea, mesaj din puşcărie de Ziua Naţională: Ţara mea dragă, pentru tine am sacrificat tot!

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat, conform Codului Penal, după executarea a doar două treimi din pedeapsă. Astfel, solicitarea pentru eliberare poate fi făcută după 2 ani şi 4 luni de la începutul executării pedepsei. Mai mult, munca în penitenciar, participarea la programe și activitati educaționale, dar și condițiile precare de detenție i-ar putea aduce şi multe zile de câștig, care ar reduce acest termen.

Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, fotografia care a făcut să vuiască internetul

Codul Penal precizează că eliberarea conditionata a lui Liviu Dragnea se poate acorda dacă cel condamnat „a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani”. Astfel, în cazul fostul şef PSD, cererea de eliberare condiționată ar putea fi făcută după 2 ani și 4 luni.