Liviu Dragnea, despre „pacea” cu Iohannis: Dacă ne batem ca chiorii între noi, praful se va alege

Liviu Dragnea a fost prezent, joi seară, în studioul România TV, unde a vorbit despre nevoia de linişte la vârful politicii româneşti. Preşedintele PSD a subliniat că nu vrea să întreţină un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis şi că nu se gândeşte la o încercare de suspendare a preşedintelui nu doar pentru că nu sunt motive, ci şi pentru că un asemenea demers ar "răscoli" din nou ţara.

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 20:47
Liviu Dragnea, despre „pacea” cu Iohannis: Dacă ne batem ca chiorii între noi, praful se va alege

Liviu Dragnea a declarat că s-ar putea război în fiecare zi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că dintr-o asemenea luptă nu ar avea nimeni nimic de câştigat.

„Eu am două variante. Eu, persoana fizică, să duc războiul cu Iohannis până la un sfârşit pe care nu îl poate prevedea nimeni sau să facem pace pentur această ţară. Eu vreau a doua variantă. Nu am dat curs la provocări, la scandaluri. Avem două obiective majore: românii să o ducă mai bine şi programul să fie pus în practică şi, al doilea obiectiv: poziţia noastră în Europa şi în lume. Nu te creşte nimeni, nu moare nimeni de grija ta, ca ţară. Dacă se vede că ne batem ca chiorii între noi, praful se va alege. Destinul nostru, ca ţară, va fi hotărât în altă parte. În fiecare zi război? Cu atâta zgomot nu se mai aude muzica! Adversarii noştri sunt sărăcia, neajunsurile oamenilor, lipsa de autostrăzi… Ăştia sunt adversarii mei, ai Guvernului şi ai partidului. Eu mă pot război cu Iohannis de 10 ori pe zi. La sfârşitul zilei ce avem? Doi oameni care se bat. Asta nu înseamnă că am plecat capul, dar fac apel la raţiune şi înţelepciune”, a spus Liviu Dragnea.

Citeşte şi Liviu Dragnea, prima declaraţie despre scindarea PSD: Cel mai greu este de gestionat puterea pe care o câştigi

Liderul coaliţiei guvernamentale a precizat că nu există motve pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, dar că va încerca să păstreze linişte la vârf „până când o să văd că vrea să blocheze, el sau altcineva, implementarea programului de guvernare. „Îmi voi pierde prieteia şi faţă e orice membru al Guvernului care se abate de la programul de guvernare„, a punctat Dragnea.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Stabilitatea BNR este o chestiune strategică. Ce spune despre acuzaţiile la adresa guvernatorului Isărescu

În plus, Liviu Dragnea a apreciat că o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui ar „răscoli” din nou ţara: „Mi se pare o greşeală fundamentală. Ar însemna, din nou, război. Cine câştigă la finalul zilei? Ai şanse să câştigi? Ce câştigi? Nimic! Ne hrănim orgoliile? În situaţia actuală, dacă văd că Guvernul e lăsat să guverneze, eu sunt liniştit”.

Citeşte şi Liviu Dragnea vrea ca şefii Parlamentului să primească informaţii clasificate: Suntem şi noi pe acolo