Liviu Pop acuză că PNL nu are soluţii pentru începerea şcolii. "Să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor"

Publicat: Joi, 06 August 2020 15:51 // Actualizat: Joi, 06 August 2020 15:51 // Sursa: romaniatv.net

Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a evitat să răspundă la întrebări-cheie privind începerea noului an şcolar în vreme de coronavirus. Senatorul PSD afirmă că "inconștiența guvernului şi incapacitatea de a gestiona situaţia se vede și din faptul că nu există un program de pregătire intensivă a profesorilor pentru dobândirea competenţelor digitale, dar mai ales din decizia de a impinge semnarea contractului pentru tablete, spre finalul lunii august".

Fostul ministru al Educaţiei afirmă că "nici Președintele şi nici guvernul PNL nu sunt în stare, nici acum, cu doar o lună înainte de primul clopoţel, să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest nou an şcolar".

"Puterea liberală încă nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că Preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie:

  • Ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire - serviciu sau stat acasă cu copilul?
  • Ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente?
  • Ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet?
  • Când vor ajunge tabletele la copii şi la profesori?
  • Cum vor preda online profesorii care nu au competenţe digitale? Din cele 240.000 de cadre didactice sunt în acest moment formate să predea digital doar 20.000", a precizat Liviu Pop.

Monica Anisie, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre redeschiderea şcolilor din 14 SEPTEMBRIE. De când va fi PREZENŢA OBLIGATORIE

Senatorul PSD a reamintit că PSD va depune moţiune de cenzură pentru a schimba Guvernul PNL care "îi privează pe elevi de dreptul la învăţământ şi distruge viitorul copiilor".

"Inconștiența guvernului şi incapacitatea de a gestiona situaţia se vede și din faptul că nu există un program de pregătire intensivă a profesorilor pentru dobândirea competenţelor digitale dar mai ales din decizia de a impinge semnarea contractului pentru tablete, spre finalul lunii August.
Ministrul Anisie admite că NU VA FI TIMP pentru ca tabletele să fie distribuite în fiecare şcoală înainte de începerea cursurilor.
Vicepremierul Turcan recunoaște cu seninătate că tabletele NU VOR AJUNGE la timp la profesori și la elevi dacă totul decurge normal şi că vor ajunge extreme de târziu, dacă licitaţia va fi contestată.

PSD va depune #moţiune de cenzură pentru a schimba acest guvern incompetent care îi privează pe elevi de dreptul la învăţământ şi distruge viitorul copiilor!", a menţionat Liviu Marian Pop, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia lui Marcel Ciolacu, după atacul lui Klaus Iohannis la adresa PSD. "Guvernul PNL mafiot şi corupt şi-a dat mâna cu interlopii"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Liviu Pop Ministerul Educaţiei ministru al Educației PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H