Liviu Pop: Bătăile în şcoli vor continua pentru că se apropie sfârşitul de an

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, nu se arată îngrijorat de violenţele care au avut loc în ultimele zile în şcoli. Mai mult, el spune chiar că bătăile între elevi vor continua în perioada următoare. Liviu Pop a găsit şi vinovatul pentru aceste incidente: apropiata vacanţă de vară, care îi agită pe elevi.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 12:20
Liviu Pop: Bătăile în şcoli vor continua pentru că se apropie sfârşitul de an

Ministrul interimar al Educaţiei spune că bătăile din şcoli vor continua pentru că că apropierea vacanţei îi face pe elevi nerăbdători şi de aceea recurg la violenţă.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care miercuri un elev a murit în urma unei bătăi într-o şcoală din Filiaşi şi joi un copil a leşinat după ce a fost lovit cu spătarul unui scaun în pauză la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Tot joi un elev de 15 ani fost lovit cu o bară de metal de un coleg chiar în timpul orei, la Vaslui.

„Este al treilea caz şi sunt convins ca vor continua în perioada imediat urmatoare pentru că se apropie sfârşitul de an şcolar, copiii sunt din ce în ce mai nerăbdători. Nu o să trimit comisie de la minister în teritoriu pentru că în momentul de faţă la nivelul inspectoratelor este procedura clară de intervenţie. Avem nevoie de pază şi siguranţă în şcoli şi cred că de acest lucru trebuie să ne ocupăm în perioada imediat următoare”, a declarat Liviu Pop la România TV.