Liviu Pop: Până joi vom încerca să plătim avansul pe august, la Oltchim

Ministrul delegat pentru Dialog Social a declarat la România TV că în cazul în care vor eşua negocierile cu Dan Diaconescu privind preluarea Oltchim, Guvernul va încerca să plătească până joi o parte salariile restante ale muncitorilor de la combinatul vâlcean.

RomaniaTV.net
29 sept. 2012, 17:49
Liviu Pop: Până joi vom încerca să plătim avansul pe august, la Oltchim

Cu două zile înainte de termenul limită pentru semnarea de către Dan Diaconescu a contractului de preluare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, Guvernul are deja o soluţie de rezervă, în cazul în care procesul de privatizare ar eşua.

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, prezent în studioul România TV, a declarat: „Am reuşit să dăm banii pe luna iulie, până joi, săptămâna viitoare, încearcăm să dăm avansul pe august la Oltchim. Anchetele sociale pentru a crea o centură de siguranţă pentru lucrătorii cu salarii mai mici de 2.100 lei sunt în derulare. Dacă Dan Diaconescu nu semnează contractul, avem planul B, management de la stat„.

Liviu Pop s-a referit şi la declaraţia lui Dan Diaconescu, conform căreia luni va merge cu sacii de bani la Oltchim, 3 milioane de euro, pentru a plăti salariile angajaţilor. „Dacă tot vrea să facă donaţii, să facă şi la Oltchim şi la oamenii aceia de la Mechel, disponibilizaţi în ianuarie, şi la cei de la Iaşi, disponibilizaţi în ianuarie, revoluţionarilor, cărora le-au fost tăiate indemnizaţiile… Dacă tot are aşa de mulţi bani şi noi nu ştim„, a spus ministrul.