Liviu Pop: Şcolile îşi vor achiziţiona singure mobilierul pentru clasa pregătitoare

Şcolile îşi vor achiziţiona pe cont propriu mobilierul pentru clasa pregătitoare, valoarea acestuia fiind de aproximativ 200 de lei per elev, a anunţat, luni, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 14:34
Liviu Pop: Şcolile îşi vor achiziţiona singure mobilierul pentru clasa pregătitoare

„Există întârzieri mari în achiziţionarea mobilierului pentru clasa pregătitoare. O singură regiune din cele opt a finalizat licitaţia, de aceea am hotărât transferarea sumelor de la nivelul regiunilor către unităţile de învăţământ şi, totodată, transferarea responsabilităţii achiziţionării acestora de către directorii şcolilor”, a explicat Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că întârzieri şi mai mari se înregistrează la cumpărarea materialelor didactice necesare claselor pregătitoare. „De aceea, săptămâna viitoare, vom înainta un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea licitaţiilor la nivel naţional”, a precizat Liviu Pop.

În acelaşi context, Pop a precizat că auditul organizat la nivelul ministerului arată că nu există bani în buget pentru realizarea, la nivelul şcolilor, a unor spaţii de joacă pentru copii.

Ministrul interimar a mai spus că, pentru clasa pregătitoare, este nevoie de „resursă calificată şi informată”, motiv pentru care va întocmi un document de completare a Legii educaţiei, în sensul pregătirii personalului.

„Vorbesc de aproximativ 6.000 de cadre didactice care există în sistem şi care vor fi instruite pentru clasa pregătitoare. Nu putem aduce cadre didactice noi pentru clasa pregătitoare”, a argumentat Pop.