Liviu Dragnea, după şedinţa cu Cioloş: PSD nu respinge ideea alegerilor locale în două tururi. O susţinem, dar nu acum

Şeful PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei cu Dacian Cioloş pe tema alegerilor primarilor în două tururi de scrutin, că premierul a exclus varianta asumării răspunderii Guvernului sau Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea legii electorale. Liderul social-democraţilor a precizat însă că " PSD nu respinge ideea alegerilor locale în două tururi"

01 feb. 2016, 10:24
Liviu Dragnea, după şedinţa cu Cioloş: PSD nu respinge ideea alegerilor locale în două tururi. O susţinem, dar nu acum

Şeful PSD a declarat că  PSD doreşte om discuţie despre reformarea întregului sistem electoral.

„I-am spus premierului că nu există niciun argument pentru a tulbura procesul electoral şi a-l schimba cu câteva luni înaintea alegerilor locale. PSD nu respinge ideea alegerilor locale în două tururi, dimpotrivă şi noi susţinem, dar nu acum. Vrem să generăm o discuţie despre reformarea întregului sistem electoral din România. Cred că trebuie să avem o coerenţă în ceea ce înseamnă sistemul electoral din România. În niciun caz să creăm un precendent atât de periculos cu două luni înainte de alegeri să se schimbe sistemul electoral„, a precizat şeful PSD.

Citeşte şi: Dragnea: Majoritatea partidelor nu vor alegeri în două tururi. Nu ştiu dacă Cioloş se mai poate gândi la o OUG

Liviu Dragnea a adăugat că premierul Dacian Cioloş a vrut să vadă dacă există o majoritate care să opteze pentru schimbarea legii electorale.

„Prim-ministrul a spus că a vrut să facă aceste consultări pentru a vedea dacă există o majoritate pentru ideea PNL. Probabil are câteva opţiuni pe care le ia în considerare după ce va termina aceste consultări. Majoritatea e împotriva acestei opţiuni. Dacian Cioloş a spus că exclude OUG şi angajarea răspunderii Guvernului, a mai spus Dragnea.

Totodată, întrebat ce a discutat cu premierul privind boicotul anunțat, Dragnea a răspuns că „n-a discutat asta” şi că „aşa ceva nu se discută”.

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloş nu se mai poate gândi la iniţierea unei Ordonanţe de Urgenţă sau a unui proiect de lege pentru alegerile locale în două tururi de scrutin, având în vedere că majoritatea partidelor, PSD, UNPR, ALDE şi UDMR, s-au declarat împotriva acestei modificări a legislaţiei, propusă de PNL.

Declaratia a fost facuta dupa ce in urma cu o zi, Liviu Dragnea a amenintat ca PSD va boicota alegerile daca se modifica legea alegerilor locale.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre alegerile locale: PSD va face alianţe electorale numai cu UNPR şi ALDE VIDEO