Localitatea din România cu incidenţă de peste 17 la mie. Zeci de oraşe, în continuare în scenariul roşu

Peste 300 de localităţi din România se află în continuare în scenariul roşu. De asemenea, aproape 30 de oraşe şi municipii au o rată de incidenţă mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori.

29 nov. 2021, 14:20
Localitatea din România cu incidenţă de peste 17 la mie. Zeci de oraşe, în continuare în scenariul roşu

Ceru Băcăinţi din judeţul Alba este localitatea din România cu incidenţă de peste 17 la mie. În comuna cu 235 de locuitori au fost raportate patru cazuri de COVID, motiv pentru care rata de incidenţă este de 17,02 la mia de locuitori.

În localitatea Cerbăl din Hunedoara a fost raportată o incidenţă de 14,53 la mie, în vreme ce în comuna Aluniş din Cluj rata de incidenţă este de 13,49 la mie, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, rezervat în privința variantei Omicron: ”Nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric”

Localitatea din România cu incidenţă de peste 17 la mie. Oraşul cu cele mai multe cazuri COVID

De asemenea, luni, un număr de 29 de oraşe şi municipii au raportat o rată de incidenţă mai mare de 3 la mia de locuitori, fiind astfel în scenariul roşu.

Citeşte şi Eficacitatea vaccinurilor împotriva variantei Omicron va fi cunoscută în maxim două săptămâni. Un virusolog belgian confirmă că tinerii sunt mai afectaţi de noua tulpină

Astfel, oraşul Curtici din Arad are astăzi cea mai mare rată de incidenţă COVID-19, mai exact 5,9 de cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, Miercurea Sibiului are o incidenţă COVID-19 de 5,63 la mie, în vreme ce oraşul Valea lui Mihai din Bihor a raportat o rată de incidenţă de 5,36 la mie.

Vezi mai jos lista completă a localităților cu incidența mai mare sau egală de 3 la mie.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3

Citeşte şi: Ce analize medicale anuale ar trebui să facă fiecare femeie. Ce pot ascunde stresul şi oboseala

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 1.096 de cazuri noi de coronavirus detectate în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr zilnic înregistrat din data de 30 august.

În ciuda cifrelor în scădere privind infecţiile, numărul deceselor rămâne însă destul de ridicat şi păstrează ţara noastră în Top 10 mondial. De altfel, duminică România a fost chiar pe locul 10, cu 88 de morţi, cu 10 mai puţini decât Grecia şi 14 decât SUA. Ierarhia este dominată de Rusia, cu 1.224 de decese, urmată de Ucraina, cu 400. Restul ţărilor din Top 5, Mexic, Turcia şi India au cifre puţin peste 200.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 29 noiembrie. Cele mai puţine infecţii zilnice din ultimele trei luni, numărul cazurilor e puţin peste 1.000