Localități din Brăila și Bacău, terorizate de urși. Autoritățile sunt în alertă maximă

Autoritățile din județele Brăila și Bacău sunt în alertă maximă din cauza urșilor. De câteva zile, animalele sălbatice atacă godpodăriile oamenilor.

06 feb. 2024, 15:47
Localități din Brăila și Bacău, terorizate de urși. Autoritățile sunt în alertă maximă

Bătrânii și copiii din mai multe localități din Brăila și Bacău se tem să mai iasă afară din case de teama urșilor. De câteva zile, animalele sălbatice vin în sate în căutare de mâncare.

”Cum să nu-mi fie frică, doamnă? Am auzit că vine în casă și mă omoară. Am copii, am nepoți care vin la mine. Ce fac cu ei?”, spune o bătrânică din localitatea Gura Văii, județul Bacău.

Citește și: A murit Yogi de la Zărnești, al doilea cel mai bătrân urs din lume, la 43 de ani: „Avea mai mereu nevoie de calmante de durere”

Femeia nu mai iese din casă de frica ursului. De câteva zile s-a dat alerta printre săteni. Animalul sălbatic a intrat în mai multe gospodării și a ucis oile și caprele localnicilor.

Citește și: Premieră absolută în România. A nimerit ursul Brăila, s-a emis Ro Alert

”A tras de usa, a dat zavorul peste cap. A intrat inauntru, capra era sloboda si a inceput sa o alerge. Daca intra aici le omora pe toate”, spune alt bărbat.

”Ne e frica, cum sa nu ne fie. Am nepotelele, ies la wc. Aia e mica, are 9 ani. Mi-a zis ca nu se mai duce singura la wc”.

Și autoritățile din județul Brăila sunt în alertă. Jandarmii, poliţiştii şi pompierii scotocesc de 4 zile câmpurile în căutarea unei ursoaice cu pui. Este prima dată când urşii ajung în această zonă.