Locuitorii din Drumul Taberei vor avea metrou ca în Paris, Londra sau New York. Trenurile care vor circula pe M5, livrate de Alstom

Garniturile de tren care vor circula pe Magistrala 5 vor fi livrate de Alstom. Metrourile Metropolis produse de Alstom circulă de peste 20 de ani în toată lumea, printre clienți numărându-se operatorii de metrou din Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney și Montreal.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 23:15

Metrorex a atribuit către Alstom un contract pentru până la 30 de trenuri Metropolis pentru magistrala din Drumul Taberei, anunță compania privată, potrivit Hotnews. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri se ridică la peste 100 de milioane euro. Contractul va putea fi extins pentru livrarea a încă 17 garnituri de tren, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.

Primul tren va ajunge la Bucureşti în mai putin de 29 de luni și va circula pe prima secțiune a Magistralei 5 de metrou. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat dupa omologarea primei unităţi, urmând ca lotul opţional de 17 unităţi să fie livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului bucureștean, transmite compania.

Citeste si Trotuarul rulant de la Gara de Nord, distrus şi lăsat în paragină. Primăria Capitalei a scos în 2013, 11 milioane de lei

Fiecare tren are 6 vagoane şi 216 locuri într-o dispunere longitudinală și asigură două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilități. Trenurile au o configurație specifică, personalizată pentru metroul din București: caroserie din oțel inoxidabil, 114 metri lungime și trei metri lățime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de pasageri/tren.

Configurația finală, culorile și finisajele vor fi complet personalizate în conformitate cu cerințele clientului, în etapa de proiectare, anunţă compania. Trenurile vor fi echipate cu tehnologia CBTC la bord, pentru a fi compatibile cu cea mai modernă tehnologie de semnalizare din calea de rulare.

Pasagerii vor beneficia de o serie de inovații care fac călătoria mai sigură și mai confortabilă, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru uși duble pe fiecare parte a fiecărui vagon, ferestre mari, iluminare cu LED-uri și informații în timp real pentru pasageri, cum ar fi harta dinamică a traseului. Unele caracteristici au fost proiectate pentru a permite un flux optim de pasageri, cum ar fi uși largi, zone largi de trecere și zone dedicate persoanelor cu dizabilități”, transmite Alstom.


loading...