Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii. Detaliul pe care puține gospodine îl știu

Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii. Gospodinele se pregătesc intens de conservarea și păstrarea legumelor. Dacă ele sunt depozitate corect, rezistă pe tot parcursul iernii și vor avea același gust delicios. Mai jos, îți dezvăluim totul despre ceapă, una dintre legumele preferate de români.

17 oct. 2023, 19:48
Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii. Detaliul pe care puține gospodine îl știu
Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii

Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii, dacă îți dorești să aibă aceeași aromă puternică. Majoritatea gospodinelor păstrează ceapa în frigider sau în zone răcoroase, cu speranța că aceasta nu se va strica. Ei bine, acest lucru nu este suficient.

Locul unde trebuie să ții ceapa pe timpul iernii

Într-adevăr, este nevoie de temperaturi scăzute pentru a nu se strica, însă există câteva condiții de care trebuie să ții cont atunci când o depozitezi. Cel mai potrivit loc este într-o debara sau într-o pivniță.

Ceapa se depozitează în lădițe încăpătoare și trebuie așezată bucată cu bucată, astfel încât să nu se lipească între ele. În cazul în care nu vor avea spațiu, părțile care se lipesc se vor strica foarte repede. Din acest motiv, trebuie să fie aerisite.

Un alt aspect important este să o verifici periodic, astfel încât dacă o bucată spa stricat, să o arunci imediat. Dacă nu vei face acest lucru, toate cepele se vor strica în timp foarte scurt.

Citește și: Fasole bătută cu ceapă și usturoi! Rețeta secretă a măicuțelor de la Mănăstirea Agapia care are un gust dumnezeiesc

Cum pregătești, de fapt, ceapa pentru salata de vinete

Salata de vinete se află printre preparatele preferate de români, în special pe timpul verii. În general, gospodinele adaugă ceapă tocată în ea, dar marii bucătari ne sfătuiesc să nu facem asta.

Ingrediente

  • patru vinete medii
  • o ceapă albă mare
  • patru căței de usturoi (dați prin presă)
  • o legătură de pătrunjel
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un dovlecel
  • sucul de la o lămâie
  • trei lingurițe de pastă de susan

Se pun vinetele spălate și uscate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175 de grade Celsius. Vinetele se coc în aproximativ o oră. Între timp, se adaugă dovlecelul curățat de coajă și tăiat cuburi într-o oală și se fierbe timp de circa 10 minute, după care se zdrobește cu o furculiță până se obține o pastă. (Citește AICI mai multe detalii)