Londra arată mai rău decât Sectorul 1, după finala EURO 2020. Munţi de gunoaie pe străzi, capitala Marii Britanii e sufocată de mizerie FOTO

Londra şi-a dezvăluit luni dimineaţă o faţă hidoasă, la doar câteva ore după finala EURO 2020. Zecile de mii de suporteri ai gazdelor, dezamăgiţi de înfrângerea în faţa Italiei, nu am mai ţinut seama de bun simţ şi spirit civic şi au aruncat pe unde au apucat resturi de mâncare, ambalaje şi cutii de bere, lăsând în urmă munţi de gunoaie.

12 iul. 2021, 12:38

Printre obiectele abandonate s-au numărat inclusiv steaguri ale Angliei, aruncate după ce naţionala pregătită de Gareth Southgate a pierdut finala la loviturile de departajare. Daily Mail a realizat un fotoreportaj pe străzile din Londra, reporterii remarcând că măturătorii şi maşinile de gunoi şi-au început treaba încă de la ora 4 dimineața, pentru ca locuitorii să traverseze nişte străzi cât de cât decente luni dimineaţă, când pleacă la muncă.

De asemenea, finala EURO 2020 a fost umbrită şi de incidente, câteva zeci de fani intrând fără bilete pe Stadionul Wembley, pentru a asista la meci. Suporterii s-au luptat cu stewarzii şi cu poliţişti încercând să intre în arenă, iar Poliţia Metropolitană a anunţat că a lucrat cu personalul de securitate pentru a preveni alte forţări şi, de asemenea, i-a sprijinit pe oficiali în evacuarea fanilor fără bilete. Precizările poliţiei au venit după ce administratorii Stadionului Wembley au negat iniţial că vreo persoană fără bilet ar fi intrat. „Nu au existat persoane fără bilet care să fi trecut de barierele de securitate şi să fi intrat în interiorul stadionului”, au susţinut ei. Într-o declaraţie ulterioară, un purtător de cuvânt al administraţiei stadionului a spus: „A existat o încălcare a securităţii şi un grup mic de oameni a intrat pe stadion. Lucrăm acum îndeaproape cu stewarzii şi cu forţele de securitate pentru a elimina aceste persoane. Orice persoană fără bilet din interiorul stadionului va fi evacuată instantaneu„.

Citeşte şi Explozie în Londra, urmată de un incendiu puternic într-o staţie de metrou

Filmările din interiorul arenei au arătat persoane luptându-se să intre pe stadion, iar unii au reuşit. Corespondentul BBC a relatat că a durat până la pauză ca stewarzii să elibereze platforma destinată spectatorilor cu dizabilităţi de pe Wembley. „Zona a fost împânzită de oameni care nu ar fi trebuit să fie acolo şi a fost o situaţie destul de enervantă”, a spus el. Un număr mai numeros de suporteri fără bilete a încercat, de asemenea, să intre în fan zone-ul din Trafalgar Square cu puţin timp înainte de startul meciului, a declarat poliţia.

În filmările făcute la Stadionul Wembley şi postate de video blogger-ul Paul Brown, fanii puteau fi văzuţi sărind peste bariere şi luptându-se cu stewarzii şi cu poliţişti. Brown a spus că nu există poliţie suficientă pentru a face faţă mulţimii.

Federaţia Engleză de Fotbal consideră că sunt „total inacceptabile” aceste lucruri, iar cei implicaţi sunt „o ruşine pentru echipa Angliei”.

49 de persoane au fost reţinute şi 19 poliţişti au fost răniţi în incidente, potrivit unui raport publicat în timpul  noapţii.

Citeşte şi Proteste la Londra. Oamenii au ieşit în stradă şi spun că s-au săturat de restricţiile impuse