Lovitură grea la Kremlin! „Bucătarul lui Putin” îl laudă pe Zelenski: „Este un tip ferm, pragmatic şi arătos”

Omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, fondatorul grupării paramilitare Wagner, l-a lăudat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează cotidianul Moskovskij Komsomolets.

01 nov. 2022, 16:56
Lovitură grea la Kremlin! „Bucătarul lui Putin” îl laudă pe Zelenski: „Este un tip ferm, pragmatic şi arătos”

Prigojin, cunoscut și ca ”Bucătarul lui Putin”, a fost întrebat de un reporter pe cine consideră mai periculos – pe Zelenski sau pe jurnalistul rus Alexander Nevzorov, care a părăsit Rusia după ce a fost declarat agent străin. Acesta a criticat dur invazia Rusiei în Ucraina și regimul Putin.

VIDEO: Elicopter rusesc, distrus de oamenii lui Zelenski. Un astfel de model costă 9 milioane de dolari
”Zelenski, deși este președintele unei țări ostile Federației Ruse în acest moment, este totuși un tip ferm, încrezător în sine, pragmatic și arătos”, a răspuns Prigojin prin intermediul serviciului de presă al companiei sale, Concord, pe rețeaua de socializare VKontakte.

El a adăugat că nu poate spune despre Nevzorov același lucru. ”Este fermecător, dar cam vorbăreț”, a adăugat Prigojin.

Erdogan va discuta cu Putin şi Zelenski, în efortul de menţinere a Acordului privind cerealele

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va discuta în următoarele zile, în mod separat, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, în eforturile de menţinere a Acordului privind exporturile de cereale pe Marea Neagră, suspendat de Moscova.

„Preşedintele Turciei va vorbi cu Putin şi Zelenski zilele următoare. Credem că putem depăşi actualul impas, acest acord este profitabil pentru toată lumea”, a declarat marţi Mevlüt Çavusoglu, ministrul de Externe de la Ankara, citat de cotidianul Le Monde.

Zelenski ironizează arlata Rusiei, în timp ce capitala Kiev este bombardată: „Fosta a doua armată a lumii nu mai este nici măcar a 22-a”
Rusia a suspendat participarea la Acordul privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, semnat cu Turcia, Naţiunile Unite şi Ucraina, din cauza unor atacuri asupra Portului Sevastopol, atribuite Ucrainei. Serghei Şoigu, ministul rus al Apărării, a afirmat că Rusia „nu mai poate garanta” circulaţia navelor cu cereale” dacă „Ucraina nu va asuma angajamente că nu va utiliza această rută în scopuri militare”.

Cererea Rusiei privind garanţii din partea Ucrainei a fost condamnată imediat de Statele Unite. „Este vorba de o pedepsire colectivă sau de o acţiune de extorsiune”, a afirmat luni Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington. Turcia a cerut Rusiei să reanalizeze decizia de suspendare a acordului privind exporturile de cereale.