Oamenii lui Vladimir Putin, scoși din minți. Serghei Lavrov: „SUA folosește Ucraina ca intermediar, împotriva Rusiei”. Cu cine-l compară pe Joe Biden

Serghei Lavrov a ieșit din nou la atac. Ministrul rus de Externe a preferat să sară direct la gâtul americanilor, pe care i-a acuzat de imperialism. Volodimir Zelenski nu mai contează pentru Moscova.

18 ian. 2023, 19:49
Oamenii lui Vladimir Putin, scoși din minți. Serghei Lavrov: „SUA folosește Ucraina ca intermediar, împotriva Rusiei”. Cu cine-l compară pe Joe Biden

În opinia diplomatului de la Moscova, acțiunile Statelor Unite ale Americii sunt asemănătoare cu cele ale lui Adolf Hitler și ale lui Napoleon Bonaparte. Astfel, ofensiva Washingtonului este de neacceptat, a precizat Serghei Lavrov.

Potrivit ministrului de Externe, liderul nazist și împăratul francez, autori ai unor crime oribile, au încercat în trecut să-și folosească aceeași tactică perversă împotriva Rusiei.

„Statele Unite, folosind Ucraina ca intermediar, duc un război împotriva ţării noastre, având acelaşi obiectiv: soluţia finală la chestiunea rusească”, a declarat Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Moscova, potrivit presei internaționale.

Anul trecut, Serghei Lavrov a cerut desființarea NATO, pentru „menținerea păcii în lume”.

„Acest lucru se vede foarte clar, inclusiv în contextul poziției lor privind Ucraina, care este împinsă pur și simplu să continue războiul purtat de Occident împotriva Federației Ruse”, a spus șeful diplomației Rusiei.

 

Ce plan are Vladimir Putin în 2023

 

Între timp, continuă  războiul bombardamentele în Ucraina. Președintele rus e gata să pună punct ofensivei lui Zelenski, prin care se încearcă recuperarea Donbasului. Noua etapă de recrutări începe în primăvara acestui an, a transmis Vladimir Putin, miercuri, într-o vizită la Oțelăria Ubuhovski, la Sankt Petersburg.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, cunoscut drept „lacheul lui Putin”, a anunţat marţi că liderul suprem de la Kremlin a decis să crească numărul militarilor ruşi la 1,5 milioane de oameni.

„Din punct de vedere conceptual, (n.r. – preşedintele rus Vladimir) Putin a fost de acord” cu propuneri ale Ministerului rus al Apărării în acest sens, însă detaliile acestei măriri a armatei urmează să fie finalizate, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.