Lovitură grea pentru Simona Halep direct de la CIO. Ar putea fi finalul carierei

Șansele tenismenei Simona Halep de a primi wild-carduri la Jocurile Olimpice de la Paris și la Roland-Garros au fost năruite de Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
Filip Stan
07 mai 2024, 13:36
Lovitură grea pentru Simona Halep direct de la CIO. Ar putea fi finalul carierei
O nouă lovitură pentru Simona Halep în plin proces pentru dopaj

Revenită în circuit după reducerea suspendării de 4 ani la 9 luni, Simona Halep a primit ”invitații” la turneele de la Miami și Madrid, dar a fost ocolită la altele, precum cele de la Stuttgart sau Roma. Astfel, Octavian Morariu crede că românca are șanse minime să fie chemată să joace la Roland-Garros sau JO 2024.

”Comitetul Olimpic Internațional are toleranță zero pentru astfel de cazuri, cele de dopaj. Crede cineva că o să facă CIO o excepție pentru Simona Halep?  Simona Halep este un sportiv suspendat pentru dopaj. Da, a luat o pedeapsă mai scurtă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de nouă luni, dar suspendarea rămâne legată de numele ei.

David Popovici și-a luat mașină de 200.000 de euro. Primele imagini cu noua „bijuterie” a sportivului

Dacă era ”cleared”, absolvită, înseamnă că nu mai avea nicio pedeapsă. Iar la TAS nu s-a întâmplat asta. Atâta vreme cât ai o suspendare de dopaj, și rămâi cu ea, atunci înseamnă că a fost ceva. Lumea nu înțelege că sportivul este responsabil, el în primul rând, de ce ia. Așa sunt regulile”, a declarat Octavian Morariu, potrivit Iamsport.

”Dacă așteaptă wildcard-uri, nu va progresa. Roma a ocolit-o, de exemplu, dar nu numai ei, iar dacă se creează un precedent, toată lumea o să înceapă s-o ocolească.

La Roland Garros nu a primit încă wildcard. Nu a primit nimic deocamdată. Este destul de greu de crezut că francezii ar putea să aibă altă optică decât cei de la CIO. Ei au luptat ani de-a rândul cu dopajul din ciclism”, a completat Morariu.

Simona Halep, prima reacție, după ce a primit wild card-ul pentru Paris! Când va intra sportiva pe terenul de tenis

Simona Halep despre momentul în care a aflat că a fost depistată pozitiv: A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion

Simona Halep povesteşte, într-un interviu pentru Tennis Channel, despre momentul în care a fost depistată pozitiv şi starea ei de spirit din timpul suspendării. Ea a comparat şocul anunţului depistării cu o substanţă interzisă cu impactul cu un camion.

“A fost ca şi cum m-ar fi lovit un camion. Când am primit e-mailul, eram: ‘Este o greşeală. Nu poate fi adevărat’. Da, a fost o durere foarte mare când s-a întâmplat asta şi nu m-am gândit niciodată că pot trăi aşa ceva”, a spus sportiva.

A fost foarte, foarte dificil, a menţionat ea în interviul care încă nu a fost difuzat, potrivit tennis.com. „În primul rând pentru că nu ştiam cum s-a întâmplat. Apoi, când am descoperit suplimentul contaminat, a fost un pic mai bine pentru că măcar ştii ce s-a întâmplat. Dar da, totuşi, a fost un dezastru să trăiesc această emoţie”.

Simona Halep a fost suspendată în octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat – un medicament interzis care stimulează producţia de globule roşii – la US Open din acel an.
Jucătoarea a fost acuzată şi de o altă încălcare de regulament anul trecut, din cauza unor nereguli în paşaportul său biologic al sportivilor, o metodă concepută pentru a monitoriza diferiţi parametri sangvini în timp pentru a descoperi un potenţial dopaj.

Dar Halep, care a negat cu tărie acuzaţiile care i s-au adus, a primit permisiunea de a reveni la joc după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis, în martie 2024, că suspendarea sa ar trebui redusă la nouă luni, perioadă pe care o ispăşise deja şi care a expirat în 6 iulie 2023.

De la revenirea în circuit, Simona Halep a jucat la un singur turneu, la Miami, unde a fost învinsă cu 1-6, 6-4, 6-3 de Paula Badosa în runda inaugurală.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Locul spectaculos din România, ascuns în Munții Retezat, pe care trebuie să-l vizitezi neapărat. Nu oricine poate să ajungă aici
Capital.ro
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vestea momentului! Se acordă 2 zile libere în plus pentru o categorie de români!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Marii favoriți la Primăria Capitalei. Câți bani puteți câștiga, dacă pariați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ipoteză terifiantă în cazul morții Raisei, copila dispărută din Dolj și găsită fără suflare într-o râpă! Localnicii din zonă spun că ar fi fost spânzurată
Capital.ro
S-a decis interdicție totală în România. Nimeni nu mai are voie din 9 iunie, ora 07:00
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
MAI MULTE ZILE de CONCEDIU! LEGEA a fost ADOPTATĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'