Lovitură năprasnică dată de Zelenski armatei lui Putin vineri seara. Explozia care ar putea schimba soarta războiului

Armata lui Volodimir Zelenski face prăpăd în rândul orcilor lui Putin. Forțele armate ucrainene au aruncat în aer vineri seară un pod de cale ferată din interiorul oraşului Bahmut, unde în ultimele săptămâni au avut loc lupte crâncene.

03 mart. 2023, 22:25
Lovitură năprasnică dată de Zelenski armatei lui Putin vineri seara. Explozia care ar putea schimba soarta războiului
Lovitură năprasnică dată de Zelenski armatei lui Putin vineri seara

Lovitură năprasnică dată de Zelenski armatei lui Putin vineri seara. Presa occidentală susține că această lovitură de grație dată de armata lui Zelenski este un semn că Ucraina se pregăteşte de retragerea trupelor din această localitate, care în ultimele luni a fost atacată în continuu de forţele ruse.

Citește și Serghei Lavrov amenință SUA, după crimele ucrainenilor comise în Rusia: „Aceste fapte nu vor rămâne nepedepsite!”

Lovitură năprasnică dată de Zelenski armatei lui Putin vineri seara

Întregul moment al exploziei controlate a fost surprins de armata ucraineană care a postat pe rețelele de socializare imaginile spectaculoase. În ultimele ore, imaginile au fost distribuite intens, împreună cu mai multe informații legate de momentul atacului, însăniciuna nu a confirmat informația potrivit căreia, Ucraina s-ar pregăti să se retragă din oraş.

Brigada 46 a armatei ucrainene, care este în continuare activă în oraşul asediat de ruși, a negat aceste informaţii și a transmis că podul a fost distrus pentru că era deja inutilizabil.

„Podul care este arătat acum ca o dovadă că plecăm a fost aruncat în aer cu mult timp în urmă. Cei care se află în Bahmut ştiu acest lucru. Acum a fost doar o lovitură de control. Nu răspândiţi panica. Şi da, se poate traversa râul pe acolo fără pod”, a transmis Brigada 46.

Într-adevăr, podul respectiv a fost deteriorat încă din luna august a anului trecut, însă nu se știe de ce abia anul acesta forțele ucrainene au decis să îl distrugă.

Cert este faptul că armata rusă avansează spre Bahmut, însă armata ucraineană susține că îşi menţine poziţia în bătălia pentru oraşul din est şi că nu intenţionează să se retragă.

Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, a declarat vineri, într-un mesaj video, că oraşul Bahmut este „înconjurat” şi i-a cerut preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, să ordone retragerea. În imaginile respective apar şi ceea ce par a fi trei prizonieri ucraineni care cer să li se permită să se întoarcă acasă. Ei par să vorbească în condiţii de stres extrem, notează The Guardian.

„Soldaţii (ucraineni) luptă, dar viaţa lor lângă Bahmut este scurtă – o zi sau două. Daţi-le o şansă să părăsească oraşul. Oraşul este, practic, înconjurat”, a spus Prigojin.

Citește și Eveniment surprinzător în Rusia: unul dintre creatorii serului anti-COVID a fost asasinat. Cine este autorul crimei, capturat de oamenii lui Vladimir Putin