Lovitură pentru Antena 1. Amendă de 10.000 de lei de la CNA

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze postul Antena 1 cu suma de 10.000 de lei pentru o ediție a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani și două reluări ale emisiunii În gura presei. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2015, 12:00
Lovitură pentru Antena 1. Amendă de 10.000 de lei de la CNA

Postul de televiziune Antena 1 a fost sancționat pentru încălcarea articolele privind protecția minorilor și pentru violență de limbaj – în cazul emisiunilor lui Mircea Badea. Mai exact, în cazul Neatza cu Răzvan și Dani, ediție specială de 1 mai, în acre au fost folosite expresii cu conotație sexuală. În plus, asistenta Flavia Mihășan și animatoarele au fost îmbrăcate sumar (costum de baie, bustieră, șort, bikini tanga) și, pe parcursul emisiunii, au dansat lasciv, cu mișcări provocatoare, potrivit monitorizării CNA. Pe parcursul emisiunii, Răzvan Simion a spus: Băi, ia,  atenție la mine toată lumea! Vin clienții, nu sta așa să ne vadă… Da? Hai, copiii, mai sus, mai pe cardeală, pe mangleală… Înțelegi? Mai… Da? Hopa! Prințesa, dai frumos din buci! Da? Hopa! Hopa!

Pe de altă parte, CNA a amendat postul Antena 1 și pentru două ediții ale emisiunii În gura presei, difuzate în miezul zilei, reluări de la Antena 3. Sancțiunea a vizat afirmațiile lui Mircea Badea la adresa lui Traian Băsescu. Realizatorul TV a folosit la adresa fostului președinte al României apelative precum „senil”, „ticălos”, „stupid”, „penibil”, „formă de viaţă abjectă” şi „imbecil”.

„Imbecil”, „senil”, „ticălos”, „stupid”, „penibil”, mie mi se par formulări injurioase. Dorinţa mea ar fi să înţeleagă foarte bine şi domnul Badea că problema e la exprimare, cel puţin din punctul meu de vedere. Exprimare amendabilă de Legea Audiovizualului. Dacă domniei sale i se pare nedreaptă Legea Audiovizualului, nu are decât să facă o campanie pentru modificarea ei, în așa fel încât legea să nu mai amendeze limbajul injurios”, a spus Radu Herjeu, cel care a făcut primele propuneri de amendare. Acesta a propus o sancțiune de 12.000 de lei pentru postul Antena 1.

Totodată, pentru aceleași emisiuni ale Antenei 1, Radu Călin Cristea a propus o somație. Cum niciuna dintre propuneri nu a reușit să întrunească numărul minim de voturi, șase dintre cei opt prezenți, a fost făcută o propunere intermediară, de 10.000 de lei, de către Monica Gubernat. Aceasta din urmă a fost votată de următorii membri: Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Viorel Vasile Buda, Lorand Turoș și Florin Gabrea. Radu Călin Cristea a fost împotrivă.

Mai multe detalii pe aginademedia.ro