Lovitură pentru „fraţii Dedeman”. Magazinul nu a primit autorizaţia de mediu

Frații Pavăl nu se pot apuca, deocamdată, de construit un magazin Dedeman pe I.C. Brătianu: APM spune că trebuie să evalueze impactul asupra mediului.

06 oct. 2023, 10:34
Lovitură pentru „fraţii Dedeman”. Magazinul nu a primit autorizaţia de mediu
Dedeman face angajări masive! Ce posturi sunt disponibile și ce salarii oferă frații Pavăl

Dedeman, cel mai mare business an­treprenorial de pe piaţa locală, con­trolat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, a finalizat o investiţie estimată la 20-25 mil. euro în proiectul logistic Incity Lo­gistic Bacău şi are în lucru un al doilea proiect logistic la Techir­ghiol, judeţul Constanţa, care în acest caz să deservească reţeaua formată din 60 de magazine şi cinci centre logistice.

Instituția abilitată de mediu nu este de acord, deocamdată, cu proiectul ce vizează construirea unui magazin Dedeman pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța și a transmis societății Prefabricate Dobrogea, cea care deține amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția, că este necesară efectuarea impactului asupra mediului. Beneficiarii proiectului sunt frații frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Dedeman oferă salarii uriașe angajaților. Ce posturi sunt disponibile și în ce orașe
Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire magazin comerț cu amanuntul, cabină poartă, punct conexiuni electrice, post transformare, copertine, amenajări exterioare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare, puț apă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren amenajare spații verzi, amenajări accesuri, organizare de șantier – lucrări de construire executate în perimetrul zonei ZRCCL”, propus a fi amplasat pe strada I. C. Bratianu nr. 131 din municipiul Constanța.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8.00 – 16.30, vineri, între orele 8.00 – 14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile,observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ. Data afişării anunţului pe site 27.09.2023.

Precizăm faptul că de pe terenul respectiv au fost demolate, deja, construcții existente, amplasamentul fiind acum liber de construcții, iar în timpul desfășurării lucrărilor de desființare, Garda de Mediu a amendat, de două ori, societatea Robdenis, care s-a ocupat de demolare.

Conform documentației, este vorba de proiectul „Construire magazin materiale de construcții, anexe, cabină poartă, punct conexiuni electrice, post transformare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare în incintă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren, amenajare spații verzi, amenajări accese, organizare de șantier“. Amplasamentul este situat pe Bulevardul I. C. Brătianu numărul 131, din municipiul Constanța.

Citește și: Karina Pavăl propusă în consiliul de administraţie al companiei Promateris, unde proprietarii Dedeman deţin 25% din acţiuni

Terenul localizat în UTR 30A, conform Planului Urbanistic General al orașului, situat în Zona Industrială Palas, reprezintă fosta platformă a fabricii produselor din beton pentru construcții Prefabricate Dobrogea SRL Constanța. Terenul a fost ocupat de 34 de corpuri de clădire, ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înălțime parter, parter înalt și P+1, inactive și în stare de degradare. Acestea au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Avizul instituției abilitate de mediu a fost emis în acest sens în ultima zi a lunii decembrie 2022, firmei Prefabricate Dobrogea SRL, pentru frații Pavăl: desființarea construcțiilor de pe terenul unde a funcționat și sediul Somaco. Autorizația de demolare a fost eliberată de Primăria Constanța în luna februarie a.c.

Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165 este proprietatea societății Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL, firma controlată de către frații Dragoș și Adrian Pavăl, conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară.

Frații Pavăl au achiziționat și aproape 6,6 hectare de teren în zona I.C. Brătianu, de la Somaco Construct, prin grupul Comprest Util.