Lovitură pentru Harvey Weinstein. Celebrul regizor a mai primit o condamnare

Verdict crunt la Hollywood: regizorul Harvey Weinstein a fost condamnat joi, 23 februarie, la 16 ani de închisoare cu executare pentru viol și agresiune sexuală. Cineastul a primit plângere din partea unui model, în 2013. 

24 feb. 2023, 13:56
Lovitură pentru Harvey Weinstein. Celebrul regizor a mai primit o condamnare

De-a lungul timpului, Harvey Weinstein a susținut că nu este vinovat. Totuși, instanța a decis că producătorul în vârstă de 70 de ani trebuie să petreacă o lungă perioadă în spatele gratiilor.

Potrivit plângerii modelului, Weinstein a comis abuzurile într-un hotel din Beverly Hills. Este vorba despre cel de-al doilea proces, în care în care Weinstein riscă până la 18 ani de închisoare.

În prezent, cineastul ispășește o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. El a fost condamnat la 23 de ani de detenție după ce în 2020, la New York, a fost condamnat pentru fapte similare. A făcut recurs, dar acțiunea s-a dovedit în zadar.

În cel mai recent caz, condamnarea de la Los Angeles, 2023, Weinstein a transmis înainte de anunțarea sentinței va face apel.

 

Istoricul scandalului Harvey Weinstein

 

Harvey Weinstein a devenit un personaj indezirabil la Hollywood, din 2017. Astfel, a luat avânt mișcarea #MeToo. Patru femei au depus mărturie împotriva regizorului, inițial. Potrivit acestora, Weinstein le-a obligat pe actrițe, asistente și diverse colaboratoare să întrețină cu el relații sexuale în hoteluri din Beverly Hills și Los Angeles, în perioada 2004-2013.

Avocații lui Weinstein au încercat să-l apere pe regizor susținând că victimele nu au probe care să susțină afirmațiile.

Speculații și bârfe cu privire la faptele oribile ale lui Weinstein circulau de mult timp și cu greu au fost scoase în față. În cele din urmă, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, viol și agresiune sexuală, pe fondul scandalului #MeToo. Printre ele s-au numărat inclusiv Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Rosanna Arquette. Pentru unele cazuri, termenul de prescripție a fost depășit. Unele fapte s-ar fi produs înainte de anul 1977.

De-a lungul timpului filmele lui Harvey Weinstein au strâns peste 330 de nominalizări la Oscar și a obținut 81 de statuete. Cele mai de succes producții ale lui Weinstein sunt: Pulp Fiction și Chicago.

În 2021, Weinstein a divorțat de soția sa, Georgina Chapman, creatoare de modă. Cei doi se căsătoriseră în 2017.