Lovitură pentru Nicuşor Dan. Plângere penală la DNA depusă împotriva primarului Capitalei

Lovitură pentru Nicuşor Dan. Consilierul general Aurelian Bădulescu a depus o plângere la DNA pe numele primarului general al Capitalei.

04 feb. 2021, 18:28
Lovitură pentru Nicuşor Dan. Plângere penală la DNA depusă împotriva primarului Capitalei

Lovitură pentru Nicuşor Dan. Aurelian Bădulescu, care a intentat  solicitarea împotriva edilului Capitalei, a făcut, joi după-amiază, mai multe declarații cu privire la acest subiect.

Lovitură pentru Nicuşor Dan. A depus plângere penală la DNA împotriva primarului Capitalei

„La momentul in care faptuitorul Nicusor Dan a semnat actul aditional, McDonald’s Romania inregistra fata de Primaria Municipiului Bucuresti o datorie de peste 2.000.000 euro”, este scris în plângere.

„Am promis că voi depune mai devreme (n.r. plângerea), dar modul în care acesta înțelege să ascundă documentele în Primărie este unul care frizează cu normalitatea și cu o altă patologie care ține mai mult de fuga de răspundere. În concret, acest domn, numitul Nicușor Dan, care ocupă pentru moment funcția de primar general, în baza unei rezoluții comune – și anume cu grupurile politice care formează majoritatea PNL – USR – a înțeles să încalce legea și, fără niciun mandat din partea Consiliului General al Municipiului București, să încheie un contract prin care prelungea închirierea domeniului public unor firme care își desfășoară activitatea în domeniul restaurantelor. În condiiile în care, atenție, acele companii datorează municipalității, adică bucureștenilor, suma de 2 milioane de dolari.”, a spus Bădulescu, la Antena 3.

Nicusor Dan a semnat prelungirea contractului cu McDonald’s cu incalcarea atributiilor reglementate de Codul administrativ”, scrie sursa menționată.

„Aurelian Badulescu arata ca semnarea contractului fara o prealabila consultare si obtinere a votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti – organism care este cel care hotaraste in legatura cu administrarea, concesionarea, darea in folosinta gratuita sau inchirierea bunurilor aflate in proprietatea orasului – si asumarea unor obligatii in sarcina Municipiului Bucuresti, privitor la spatii asupra carora numai consiliul poate hotari, toate acestea nu reprezinta decat o subrogare din partea lui Nicusor Dan in drepturile Consiliului General al Municipiului Bucuresti intr-o maniera abuziva, nelegala si discretionara.

Mai mult, la momentul semnarii prelungirii contractului McDonald’s inregistra o datorie de 2 milioane euro catre Primaria Capitalei”, transmite Lumea Justiției.

Contractul avea ca obiect asocierea in vederea realizarii si exploatarii in comun a unor unitati pentru servirea din masina (drive-through), Consiliul Local al Municipiului Bucuresti punand la dispozitie terenurile descrise in anexa A impreuna cu servitutile care le apartin, iar McDonald’s Romania se angaja sa construiasca si sa exploateze in baza prevederilor respectivului contract si a documentatiilor de urbanism aprobate conform legii, restaurante McDonald’s pentru servirea din masina impreuna cu utilitatile publice mentionate in PUD, scrie Capital.

Citeşte şi: Aurelian Bădulescu a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD Sector 3
 


loading...