Lovitură pentru românii cu pensii de peste 2000 de lei. Majorarea este mai mică de 12,5%

Ministrul Muncii admite că pensiile de peste 2000 de lei sunt supuse impozitării, dar susţine că vouchere sociale compensează diferenţele.

24 nov. 2022, 13:52
Lovitură pentru românii cu pensii de peste 2000 de lei. Majorarea este mai mică de 12,5%

Majorarea de 12,5% la pensii e mai mică, în realitate, o recunoaşte chiar ministrul Muncii, Marius Budăi. Majorarea de 12,5% la pensii e mai mică, în realitate, pentru cei care iau peste 2.000 de lei. Asta, din cauza impozitului – toate pensiile mai mari de 1.800 de lei vor fi majorate cu 10%. Marius Budăi – ministrul Muncii a precizat că măsurile de sprijin compensează diferența.

Pensii 2023, cine va avea cea mai mare majoare. Ce va scrie pe talonul fiecărui pensionar din ianuarie

„Nu este doar 10, depinde de praguri. Mă bucur și fac recurs la memoria dvs: aceste discuții pe care le promovați despre majorarea de venituri nu le-ați avut în anii anteriori. Prezența PSD la guvernare a adus discuții despre majorări.

Aceste calcule le-am făcut și noi și de aceea avem măsuri de sprijin. Am creat pentru toată lumea acea majorare a punctului de pensie. Iată că prezența noastră la guvernare a adus închiderea discuțiilor despre majorarea cu 40%, se majorează cu un pic mai mult. Și avem sprijin care să ajute în această perioadă grea de iarnă, dar și pentru anul 2023”, a explicat Marius Budăi.

Cozi uriaşe ca pe vremea lui Ceauşescu la un magazin din Capitală. Oamenii s-au înghesuit să prindă ulei şi carne la ofertă

Poștașul va veni mai devreme să aduncă pensii în 2022. „Am avut o discuție cu directorul Poștei Române, pe 2 decembrie era punte și se putea să nu se plătească pensiile că e liber. Mulțumesc Poștei Române! Chiar dacă este zi liberă, pe 2 decembrie se vor încasa pensii”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Când se plătesc pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023. Anunţ al ministrului Muncii

PSD a transmis că, de la 1 ianuarie, veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din total pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei cresc cu procente cuprinse între 22% şi 45%.

„De la 1 ianuarie veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din total pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei cresc cu procente cuprinse între 22% şi 45%. Prin modelul propus de PSD, fiecare categorie socială va fi sprijinită, în mod diferit, cu accent pe românii cu venituri mici care sunt cei mai afectaţi de creşterea preţurilor!”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.