Luare de ostatici la Oneşti. Lucian Bode: Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare

Luare de ostatici la Oneşti. Ministrul Afacerilor Interne a făcut noi precizări privind cazul de luare de ostatici de la Oneşti. Lucian Bode a declarat că au loc verificări ale structurilor din MAI care vizează desfăşurarea intevenţiei.

03 mart. 2021, 10:40
Luare de ostatici la Oneşti. Lucian Bode: Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare
Luare de ostatici la Oneşti. Lucian Bode: Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare

Luare de ostatici la Oneşti. Ministrul Afacerilor Interne a declarat că dacă poliţiştii au văzut că nu dau rezultate negocierile, trebuiau să recurgă la o altă abordare.

Luare de ostatici la Oneşti. Lucian Bode: Cei vinovaţi trebuie să răspundă

“Cei vinovaţi trebuie să răspundă, să răspundă în baza regulamentelor noastre interne, să răspundă în faţa legii. Dar noi suntem obligaţi să tragem învăţămintele din această tragedie şi să luăm toate măsurile care o astfel de situaţie să nu se mai repete.

În ceea ce priveşte dotarea structurilor noastre, am văzut în spaţiul public o afirmaţie incorectă, că structurile prezente la faţa locului nu erau echipamente corespunzător. Este fals. Că structurile sunt chemate să intervină în momentul în care s-a dat ordinul să intre în încăperea respectivă nu erau echipate este fals”, a declarat Lucian Bode.

Întrebat de jurnalişti dacă  situaţia de la Oneşti a degenerat după ce una dintre victime a încercat să se apere, ministrul a răspuns că acest lucru se va stabili în urma anchetei.

“Am auzit această afirmaţie şi acest lucru va rezulta din anchetă, avem acolo, dincolo de cercetarea noastră, avem o anchetă penală, preluată de Parchet şi va rezulta din anchetă acest lucru dacă într-adevăr, şi asta pe baza declaraţiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo ar fi fost acel declic la 16.55 când după o perioadă de linişte în care toate lucrurile păreau că evoluează într-o direcţie bună a negocierilor, practic s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi acest lucru pe baza declaraţiilor martorilor.

Verificările noastre vizează cea de-a treia componentă, cea a analizei intervenţiei. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare. Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar, dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru Poliţie, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Citeşte şi Noi detalii despre starea de sănătate a criminalului de la Oneşti. Când va putea fi audiat

Colonelul Costică Ionescu: „Într-o oră treceam la executarea tragerii cu arma de foc”

Colonelul Costică Ionescu este cunoscut pentru identificarea unuia dintre cei mai mari criminali din lume. El a analizat modul în care au intervenit poliţiştii în cazul luării de ostatici de la Oneşti.

„În maxim o oră, deja treceam la executarea tragerii cu arma de foc. Îl împușcam după ce, așa cum a zis colegul, generaţia veche (n.r. Liviu Chesnoiu), eliberam două-trei apartamente pe linia de foc pentru că proiectilul se duce și nu știi ce întâlnește.

În cariera mea am primit ordine să execut și misiuni de negociator și profiler. Deci va vorbesc în cunoștință de cauză. Eu când l-am privit pe acest om am constatat că el era o bombă cu ceas. Acest om frustrat, care avea probleme grave psihice, pentru că a fiert în suc propriu atâta timp. A clacat din punct de vedere psihic și va trebui diagnosticat și tratat medicamentos”, a spus Colonelul Costică Ionescu la Antena 3.

Citeşte şi Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Una dintre victime s-a luptat cu agresorul

 

 

 


loading...
Partenerii noștri