Lucian Bode susţine că PNL are două opţiuni pentru propunerea de premier: „Decizia în Consiliul Naţional a fost ca Florin Cîţu să fie propunerea, BPN a hotărât în unanimitate că Nicolae Ciucă”

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat, marţi, înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, că, în opinia sa, liberalii ar trebui să dea premierul în noul Guvern, chiar dacă se va lua o decizie cu privire la ocuparea acestui post prin rotaţie.

16 nov. 2021, 17:07
Lucian Bode susţine că PNL are două opţiuni pentru propunerea de premier: „Decizia în Consiliul Naţional a fost ca Florin Cîţu să fie propunerea, BPN a hotărât în unanimitate că Nicolae Ciucă”

Lucian Bode a negat faptul că Florin Cîţu nu ar putea să fie propunerea PNL pentru funcţia de premier, aşa cum cere PSD, explicând că decizia va fi luată în Biroul Politic Naţional al partidului.

„Noi avem un Birou Executiv în această seară, la ora 19,00, deciziile politice le vom lua acolo. Despre această discuţie am mai vorbit, cu premier prin rotaţie, dar doar am vorbit. Nu există o decizie nici la PNL, nici la PSD. Când va exista o decizie, o să explicăm. În seara asta, cu siguranţă, vom discuta despre forma finală a programului de guvernare, el este aproape finalizat şi, aşa cum am spus, structurile partidului trebuie să valideze programul, după care vom discuta despre acordul politic şi în a treia etapă vom decide asupra structurii Guvernului.

Opinia mea este ca PNL să dea prim-ministrul. Chiar dacă vom avea o decizie în ceea ce priveşte rotaţia pentru poziţia de prim-ministru, PNL cred că este îndreptăţit să solicite această poziţie la prima rotaţie”, a spus Bode, la Palatul Parlamentului.

Lucian Bode: „Decidem între Cîţu şi Ciucă, validarea va veni în BPN”

El a afirmat că în PNL există două decizii ale forurilor de conducere privind propunerea de premier.

„Cine a spus că Florin Cîţu nu poate fi premier? Noi discutăm despre deciziile PNL şi în PNL există, deocamdată, două decizii: o decizie a Consiliului Naţional, care spune că preşedintele partidului este propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru, dacă avem această oportunitate, şi doi – mai există o decizie a Biroului Politic Naţional, în unanimitate, care spune că Nicolae Ciucă este propunerea PNL. În această seară este posibil să decidem, dar validarea va veni în BPN. Biroul Executiv propune şi Biroul Politic aprobă”, a explicat liberalul.

Citeşte şi: Negocierile PNL-PSD, acord cu privire la premierul prin rotaţie. Florin Cîţu: „Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim o variantă şi să mergem cu o propunere de premier. E o coaliţie”


loading...
Partenerii noștri