Veste extrem de proastă pentru bucureșteni. Lucrările de pe Prelungirea Ghencea nu continuă. Anunţul lui Nicuşor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, joi, că lucrările de pe Prelungirea Ghencea nu pot continua deoarece Primăria Capitalei are conturile blocate, ceea ce face imposibilă plătirea lucrărilor de investiţii.

14 ian. 2021, 12:45
Veste extrem de proastă pentru bucureșteni. Lucrările de pe Prelungirea Ghencea nu continuă. Anunţul lui Nicuşor Dan

Lucrările de pe Prelungirea Ghencea nu continuă deoarece Primăria Capitalei are o datorie de 2,5 miliarde de lei. Astfel, municipalitatea nu poate plăti continuarea investiţiilor.

„Nu putem să continuăm lucrările de pe Prelungirea Ghencea până când nu vom putea debloca această situaţie financiară”, a spus Nicuşor Dan.

La sfârşitul anului 2020, Economica.net scria că şantierele de la Pasajul Doamna Ghica şi cel din Prelungirea Ghencea au fost abandonate, în condiţiile în care muncitorii nu şi-au mai primit salariile de luni. De asemenea, furnizorii nu au mai livrat materialele pentru că nu au mai fost plătiţi, au declarat pentru Economica.net surse din cadrul Trustrului de Clădiri Metropolitane (TCM), constructorul celor două proiecte.

Citeşte şi: Economica.net: Lucrările la Pasajul Doamna Ghica şi Prelungirea Ghencea au fost abandonate. Muncitorii sunt neplătiţi de trei luni

Lucrările de pe Prelungirea Ghencea nu continuă din cauza datoriilor PMB

Nicuşor Dan a amintit că Primăria Capitalei se confruntă cu mari probleme financiare.

„Datoriile curente alea Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde de lei. Vreau să înţelegeţi sau vreau să exemplific ce înseamnă 2,5 miliarde de lei. Înseamnă cât ar costa metroul din Drumul Taberei, înseamnă aproximativ cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau înseamnă 10.000 de apartamente.

Toţi banii ăştia trebuie să îi plătim acum. Asta înseamnă datoria curentă. A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale.

Conturile Primăriei generale sunt blocate, poprite începând cu luna august”, a menţionat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan cere ajutorul Guvernului

„Soluţia la problema financiară pe care o avem e una singură: avem nevoie de sprijinul Guvernului. Nu cerem bani. Nu cerem din bugetul de stat mai mulţi decât banii pe care-i au alte autorităţi locale.

Cerem două lucruri: ca datoria pe care o avem către ANAF prin STB să ne fie eşalonată începând din 2022 şi cerem să ne fie ridicat plafonul de îndatorare pentru ca începând din 2021 investiţiile să fie finanţate exclusiv din fonduri europene şi din împrumuturi.

În felul acesta, în cursul anului 2021, putem să absorbim datoria pe care o avem”, a mai spus edilul Capitalei.

Citeşte şi: Nicuşor Dan se luptă în continuare cu Firea. „A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”

 

 


loading...