Ierburi deshidratate – transformă ierburile din grădină în condimente aromate pe care să le foloseşti pe timp de iarnă.
Cocos copt – fulgii de cocos pot fi rumeniţi în cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faci este să pui fulgii pe o hârtie de copt şi să îi laşi în cuptorul cu microunde preţ de cel puţin 15 minute.
Ouă poşate – poţi prepara un mic dejun delicios punând ouăle într-o ceaşcă pe care o vei introduce apoi în cuptorul cu microunde.
Şerbet de lămâie – pune într-un bol 1 cană de zahăr, 3 ouă, 1 cană de zeamă de lămâie, coaja de la 3 lămâi, 1/2 pachet de unt nesărat. Amestecă ingredientele până când obţii o pastă omogenă şi introdu apoi bolul în cuptorul cu microunde unde îl vei lăsa preţ de 5 minute, scoţându-l din minut în minut pentru a amesteca pasta pentru omogenizare. La final, pune şerbetul într-un borcan şi lasă-l la frigider preţ de două zile.
Usturoi copt – ia o căpăţână de usturoi, taie-i partea de sus, pune-o apoi pe o farfurie şi introdu-o în cuptorul cu microunde nu înainte de a pune puţin ulei de măsline peste ea.
Sos de caramel – fie că îl pui peste îngheţată, fie că îl pui în cafea, sosul de caramel oferă o savoare aparte oricărei gustări. Pentru a-l prepara în cuptorul cu microunde ai nevoie de 1/4 cană de unt topit, 1 cană de zahăr brun, 1/2 smântână, 1/2 linguriţă sare, 1/2 esenţă de vanilie.
Pune untul într-un bol, alături de zahăr şi smântână. Încălzeşte amestecul preţ de 2 minute în cuptor, amestecă apoi şi adaugă şi celelalte ingrediente. Mai lasă în cuptorul cu microunde preţ de 2 minute compoziţia şi serveşte apoi sosul de caramel cald.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.