Lucrurile pe care le poţi face pentru a preveni durerea la genunchi

Este o idee gresita sa crezi ca daca tu nu alergi pe pista de alergare, asa cum o fac maratonistii, genunchii tai sunt intr-o forma excelenta.

RomaniaTV.net
29 sept. 2015, 10:56
Lucrurile pe care le poţi face pentru a preveni durerea la genunchi

Insa adevarul este ca milioane de oameni dezvolta probleme la genunchi care nu sunt rezultatul exercitiilor fizice. Iar una dintre cele mai intalnite cauze a problemelor la genunchi este osteoartrita, o boala degenerativa in care cartilajul care protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza o data cu trecerea timpului. Oasele, nemaifiind separate de cartilaj, se freaca unele de altele, ducand la lezarea tesutului si a osului subiacent si determinand aparitia simptomelor articulare dureroase ale osteoartritei.

Citeşte şi Cel mai BUN REMEDIU împotriva migrenelor

Desi osteoartrita este o boala asociata, in general, cu persoanele in varsta, in ultima vreme tot mai multi tineri ajung sa se confrunte cu ea. Femeile sunt mai predispuse la osteoartrita din cauza faptului ca au soldurile mai late, iar acest lucru creeaza o presiune in plus pe genunchi. Iar supraponderabilitatea nu face decat sa agraveze problema: fiecare kilogram in plus adauga 4 kilograme de presiune pe genunchi, potrivit Fundatiei Artritei din America. Iata 4 lucruri pe care le poti face pentru a preveni instalarea osteoartritei.

1. Mănâncă broccoli

Aceasta superleguma nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. In 2013, intr-un studiu de laborator s-a descoperit ca sulforafanul, un compus din broccoli, lupta impotriva osteoartritei. Potrivit rezultatelor, sulforafanul, prezent si in alte legume crucifere precum varza de Bruxelles, conopida si varza simpla, scade numarul anumitor enzime care accelereaza lezarea cartilagiului. Sulforafanul nu se gaseste si in brocooli congelat astfel ca este o idee buna sa optezi pentru varianta proaspata.

2. Bea lapte

Calciul din lapte nu intareste doar oasele. El ajuta si la incetinirea dezvoltarii artritei la genunchi, sustine un studiu publicat in Arthritis Care & Research. Oamenii de stiinta au tinut sub observatie distanta dintre oasele de la genunchi si au ajuns la concluzia ca desi cartilagiul se deteriora in cazul tuturor bolnavilor, procesul era mult incetinit in cazul consumatorilor de lapte. Cu cat beau mai mult, cu atat efectul devenea mai puternic.

Citeşte continuarea pe SfatulParintilor.ro.