Ludovic Orban a făcut anunţul! Metroul din Drumul Taberei va circula de săptămâna viitoare

Premierul Româniai a declarat că a fost semnat procesul verbal pentru recepția lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, urmând ca zilele următoare să se facă ultimele pregătiri. Ludovic Orban susține că metroul va fi pus în circulația săptămâna viitoare.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 10:21
Ludovic Orban a făcut anunţul! Metroul din Drumul Taberei va circula de săptămâna viitoare

Orban a declarat că astăzi și mâine se vor face pregările necesare, cum ar fi pregătirea garniturilor, sistemul POS astfel încât metroul din Drumul Taberei să fie pus în circulație săptămâna viitoare.

Citește și: Ministrul Transporturilor: S-au semnat procesele verbale în urma cărora magistrala de metrou M5 poate fi dată în funcţiune

”S-a semnat procesul verbal de recepţie. E unul care a fost extrem de complex pentru că sunt implicate foarte multe instituţii. La şedinţe au fost 96 de reprezentanţi. Au existat obiecţii, în primă fază a celor de la ISU. Au fost rezolvate toate aceste obiecţii. Astăzi mâine, se vor face toate celelalte pregătiri necesare, pregătirea garniturilor de tren, pregătirea sistemului POS astfel încât să putem da circulaţiei metroul din Drumul Taberei săptămâna care vine”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite făcute duminică în judeţul Călăraşi.

Lucian Bode a anunțat vineri seară că membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrarea M5 și cei de la Comisia de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora metroul poate fi dată în explotoare, iar traficul de călători poate începe, conform unui comunicat al MTIC.