Ludovic Orban a ieşit din izolare: „Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Nu trebuie să între în ATI oricine”

Premierul Ludovic Orban l-a certat în ședința de Guvern pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, căruia i-a cerut să nu mai se mai interneze la ATI toți bolnavii.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 14:53
Ludovic Orban a ieşit din izolare: „Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Nu trebuie să între în ATI oricine”

România a depășit 3.000 de cazuri noi de coronavirus zilnic, iar situația din spitale este critică. Ludovic Orban, ieșit din autoizolare, a dat ordin ministrului Sănătății să crească numărul de paturi în spitale, îndeosebi la ATI, precum și mărirea capacității de testare.

„Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Domnule ministru Tătaru, creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie. În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie – aşa cum am discutat – şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice.

LOCKDOWN în România? Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgenţă

„Instituționalizați mai clar. Nu trebuie să între în ATI oricine. Trebuie să existe saloanele intermediare. Nu cum amu făcut la Brașov. Au dat drumul la spitalul modular și au închis spitalul județean”, a spus Ludovic Orban.

Premierul l-a întrebat pe Nelu Tătaru dacă s-a rezolvat cu Spitalul Colentina, iar acesta i-a răspuns că problema a fost rezolvată de DSP.

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, joi, la Palatul Victoria pentru activităţile curente după ce rezultatul celui de-al doilea test pentru COVID-19 pe care l-a făcut în cursul dimineţii a fost negativ.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut în această dimineaţă al doilea test pentru COVID-19, la 10 zile după ce a intrat în contact cu un realizator tv diagnosticat pozitiv. Rezultatul testului premierului este negativ. Ca atare, prim-ministrul va fi de astăzi prezent la Palatul Victoria pentru activităţile curente”, se arată în informarea Executivului.


loading...