Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre alegerile locale. „Nu luăm în calcul amânarea”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Guvernul pe care-l conduce nu ia în calcul amânarea alegerilor locale programate pe data de 27 septembrie. Şeful Executivului a amintit că autorităţile au ca principal obiectiv reducerea numărului zilnic de infecţii cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 14:43
Ludovic Orban, anunţ de ultimă oră despre alegerile locale. „Nu luăm în calcul amânarea”

Ludovic Orban a fost prezent vineri la recepția lucrărilor de reabilitare a 32 de kilometri din drumul Transalpina. Întrebat despre posibilitatea amânării alegerilor din cauza creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, premierul a explicat că guvernanţii sunt preocupaţi de reducerea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Nu luăm în calcul (amânarea, n.red). Obiectivul nostru este să reducem numărul de cazuri zilnice şi numărul de cazuri active”, a declarat Ludovic Orban.

ALDE cere amânarea alegerilor locale. „Dacă nivelul de îmbolnăvire a populaţiei e unul ridicat, nu putem vorbi de campanie electorală”

Campania electorală pentru alegerile locale nu va putea avea loc în cazul în care numărul persoanelor îmbolnăvite cu noul coronavirus rămâne unul ridicat, a declarat Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional ALDE, la RFI. Fostul europarlamentar consideră că discuţia referitoare la amânarea scrutinului programat pe data de 27 septembrie nu este una prematură, aşa cum a susţinut premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban, apel către români înainte de weekend: Să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers

Declaraţiile lui Ludovic Orban au venit la doar o zi după ce preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că se impune amânarea alegerilor locale deoarece este foarte mare riscul la care sunt expuse persoanele implicate în organizarea scrutinului.

Victor Ponta, la România TV: „Avem un premier Orban care e preocupat cu alegerile. Totul se discută peste noapte”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a acuzat, joi, la România TV, că actualul Guvern e preocupat de organizarea alegerilor şi mai puţin de sănătatea românilor. Dovada este, conform fostului premier, lipsa de responsabilitate a autorităţilor care nu ştiu dacă vor reinstaura starea de urgenţă pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.