Ludovic Orban, anunţ despre alegerile anticipate: „Dacă nu se poate, asta e”

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit în direct la România TV despre declanşarea alegerilor anticipate.  

RomaniaTV.net
02 feb. 2020, 18:02
Ludovic Orban, anunţ despre alegerile anticipate: „Dacă nu se poate, asta e”

Premierul Ludovic Orban reafirmă că moţiunea de cenzură „nu are şanse să treacă”. Primul ministru spune că nu a discutat cu şeful statului despre o eventuală demisie a sa în vederea declanşării alegerilor anticipate, precizând că acestea sunt „cea mai bună soluţie pentru România”.

Citeşte şi: Orban, despre tensiunile cu Klaus Iohannis. „Avem obiective comune”

Premierul a precizat faptul că în prezent PSD și UDMR nu au suficiente voturi pentru ca moțiunea să treacă și „e greu de presupus ca vor fi prezenți toți parlamentarii PSD și UDMR” , iar parlamentarii PNL nu vor vota moţiunea pentru a genera anticipatele.

„Cea mai bună soluție pentru România ar fi anticipatele. Dacă nu se poate ajunge la anticipate asta este. În ceea ce ne privește pe noi avem ca obiectiv realizarea programului de guvernare”, a declarat Ludovic Orban. 

Orban a afirmat că nu a discutat cu preşedintele Iohannis eventualitatea demisiei sale pentru ca alegerile anticipate să fie declanşate, precizând că are o relaţie bună cu şeful statului. 
 
„Cred că toate faptele, acţiunile, deciziile informaţiile oficiale arată că între preşedintele României Klaus Iohannis şi guvernul pe care îl conduc este o colaborare extrem de apropiată, ne consultăm pe toate deciziile importante pentru România” a spus Orban, întrebat care este relaţia sa cu şeful statului.
 
Primul ministru a adăugat că are încredere în toţi miniştrii săi, pe care i-a caracterizat drept oameni competenţi, serioşi, cinstiţi, care fac tot ce depinde de ei ca să îmbunătăţească domeniile pe care le coordonează.