Ludovic Orban anunţă ce se întâmplă cu pelerinajul de Sfântul Dumitru. „Sunt în discuţii cu reprezentanții BOR”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că poartă discuţii cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române referitoare la modul în care ar putea fi organizat pelerinajul de Sfântul Dumitru în Bucureşti.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 11:18
Ludovic Orban anunţă ce se întâmplă cu pelerinajul de Sfântul Dumitru. „Sunt în discuţii cu reprezentanții BOR”

Întrebat dacă profesiunea religioasă de Sfântul Dumitru va mai avea loc pe 26 şi 27 octombrie chiar şi în contextul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, şeful Executivului a afirmat că încă nu a fost luată o decizie în acest sens, însă discută cu reprezentaţii BOR.

„Sunt într-o comunicare cu reprezentanții Bisericii. Când vom lua o decizie, o vom anunța”, a spus Ludovic Orban.

Şeful Executivului a precizat că intenţia autorităţilor este de a nu permite accesul pelerinilor din alte localităţi, însă Guvernul vrea să discute cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”, notează Digi24.

De asemenea, premierul a făcut o serie de precizări și cu privire la intrarea școlilor în scenariul roșu, după ce rata de incidență la mia de locuitori în București a trecut de 3.

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinită. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul nu prea mai poate funcţiona, dar afterschool-urile şi creştele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile cae intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a subliniat Orban.

Ludovic Orban, reacţie după ce prefectul Capitalei nu a știut datele pandemiei: Facem o evaluare a activităţii fiecăruia!