Ludovic Orban cere oprirea crizei. „Singura soluţie onorabilă este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS şi nu o alianţă cu PSD”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, vrea ca actuala criză politică generată de ieşirea USR PLUS de la guvernare să fie încheiată cât mai rapid. Fostul premier consideră că din punct de vedere strategic "singura soluţie onorabilă" este refacerea coaliţiei cu USR PLUS şi exclude o alianţă cu PSD sau varianta unui Guvern minoritar.

10 sept. 2021, 16:02
Ludovic Orban cere oprirea crizei. „Singura soluţie onorabilă este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS şi nu o alianţă cu PSD”

Ludovic Orban a invocat şi un studiu sociologic din care reiese că refacerea coaliţiei cu USR-PLUS este susţinută de 70% din electorat.

„Trebuie să punem punct cât mai repede acestei crize, acesta este obiectivul meu fundamental, chiar dacă nu toţi actorii instituţionali înţeleg necesitatea rezolvării rapide a crizei. (…) Nu avem voie să ne jucăm cu România. Trebuie rezolvată criza cât mai repede, cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana, soarta unui om decât România şi decât Partidul Naţional Liberal. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine”, a afirmat Ludovic Orban vineri, în şedinţa Colegiului Director al PNL Giurgiu, conform News.ro.

Citeşte şi: Florin Cîțu îi demolează pe cei din USR PLUS: „Să-și dea seama ce greșeală fac. Le cer să se gândească bine, nu ne putem permite această criză politică

Ludovic Orban cere oprirea crizei. „PNL are vocaţia guvernării”

Preşedintele PNL a precizat că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD. Motivul: toate înţelegerile dintre liberali şi social-democraţi s-au terminat „în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD”.

„Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi, ca guvern minoritar, de mila PSD care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna”, a arătat Orban, conform sursei ciate.

Liderul PNL a menţionat că nu vrea ca partidul să treacă în Opoziţie, pentru că „PNL are vocaţia guvernării”, el arătând că „ strategic singura soluţie onorabilă” este refacerea coaliţiei cu USR-PLUS, soluţie care este susţinută de 70% din electorat, conform cercetărilor sociologice invocate de liderul PNL.

Oamenii au votat PNL pentru patru ani „de parte şi stabilitate” iar astăzi primesc „circ politic, nicidecum o guvernare responsabilă şi în beneficul oamenilor”, mai consideră liderul PNL.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre preţul refacerii coaliţiei: „Acest preţ va fi plătit, credeți-mă. Nu putem accepta să rămânem agățați de mila PSD”