Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicaţii despre bugetul pe 2021. Răspunsul premierului

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni, luni, pentru a lua o decizie privind solicitarea PSD de a-l invita pe Ludovic Orban pe 9 noiembrie în Parlament pentru a da explicaţii despre bugetul de stat pe 2021. În replică, premierul a declarat că se va prezenta în faţa parlamentarilor dacă va fi invitat.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 10:06
Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicaţii despre bugetul pe 2021. Răspunsul premierului

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care se decide când va fi chemat Ludovic Orban în Parlament are loc la ora 13.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a depus la Biroul permanent solicitarea ca premierul să vină luni, 9 noiembrie, în plen pentru prezenta stadiul elaborării proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor.

„În conformitate cu art. 207 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, îl învităm pe domnul Ludovic Orban, prim-ministrul Guvernului României, în data de 9 noiembrie 2020, ora 16:00, pentru prezentarea stadiului elaborării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 şi a proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021”, se arata în scrisoarea trimisă şi semnată de liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Reacţia lui Orban după ce Firea vrea să-l cheme la raport. „Doamna ar trebui să reflecteze la dezastrul provocat în Bucureşti”

De cealaltă parte, premierul Ludovic Orban a declarat luni că se va prezenta în faţa Parlamentului în cazul în care va fi invitat.

„Normal că Parlamentul dacă mă invită, voi fi prezent”, a spus Orban la sediul PNL, conform Agerpres.

Firea: „PSD a decis să îl cheme la raport pe Ludovic Orban în Parlament privind proiectul de buget pe anul viitor”

Fostul primar general, Gabriela Firea, a anunţat joia trecută, că PSD a decis să-l cheme în Parlament pe premierul Ludovic Orban pe tema bugetului de stat pe 2021.

„Dacă nu este nimic de ascuns, dacă este totul corect faţă de români, de ce nu este publicat bugetul pe anul viitor, de ce nu se organizează o conferinţă de presă la nivel guvernamental astfel încât toţi românii să afle care sunt intenţiile concrete ale Guvernului cu privire la TVA, de exemplu. Sunt analişti economici, de asemenea consultanţi economici care în această perioadă fac tot felul de calcule şi scheme cum va evolua economia românească în momentul în care TVA va creşte”, afirma Firea.