Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: „O bulă de săpun. Noi ne bucurăm că o depun, avem ocazia să le arătăm românilor ce vor face cu resursele alocale prin PNRR”

"O bulă de săpun". Asta crede Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, despre moțiunea de cenzură pe care PSD intenționează să o depună.

26 mai 2021, 16:58
Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: „O bulă de săpun. Noi ne bucurăm că o depun, avem ocazia să le arătăm românilor ce vor face cu resursele alocale prin PNRR”

Întrebat ce părere are despre moțiune, Orban a declarat: „O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”.

Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură pe data de 14 iunie.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul parlamentului PNRR. Tot ce știm e că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți râmânii răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința PNRR”, a anunţat Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Și AUR votează moțiunea împotriva Guvernului Cîțu

AUR

votează orice moțiune pentru a da jos Guvernul Cîțu, a anunțat deputatul George Simion, dar așteaptă să se dea dovadă de responsabilitate și chiar să se facă opoziție atunci când e cazul.

„Pentru moţiunea de cenzură ne trebuie 50% plus unu din voturi, acum votul de astăzi, care era foarte important, pentru EUROATOM, trebuia numai o treime şi aveam această treime împreună (cu PSD – n.r.). Va fi mult mai greu să obţinem 50% plus unu. Noi votăm orice moţiune – şi simplă, şi de cenzură – pentru debarcarea Cabinetului Cîţu, însă aşteptăm să dăm dovadă şi de responsabilitate şi chiar să facem opoziţie când e cazul. Calculele parlamentare arată clar că puteam bloca viitoarele planuri ale Guvernului Cîţu astăzi în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat”, a precizat Simion, copreşedinte al AUR, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă partidul său susține moțiunea anunțată de PSD.