Ludovic Orban, despre organizarea alegerilor locale în vreme de COVID-19. „Vom emite ordinul comun privind protecţia sanitară”

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că data alegerilor locale a fost stabilită pe 27 septembrie prin consens cu liderii politici din Parlament, iar "Guvernul va lua toate măsurile pentru a reduce la maximum riscul de răspândire a virusului". De asemenea, şeful Executivului a precizat că autorităţile vor emite săptămâna aceasta ordinul comun privind protecţia sanitară - regulile care trebuie respectate de candidaţi, susţinătorii acestora şi de alegători pe parcursul scrutinului.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 10:00
Ludovic Orban, despre organizarea alegerilor locale în vreme de COVID-19. „Vom emite ordinul comun privind protecţia sanitară”

Întrebat dacă autorităţile iau în calcul posibilitate anulării alegerilor locale pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID, Ludovic Orban a explicat că data alegerilor locale a fost stabilită ca urmare a unui dialog cu toţi liderii partidelor parlamentare.

„Data alegerilor a fost rezultatul unui dialog politic între liderii partidelor parlamentare, iar data a fost stabilită prin consens.

Guvernul va lua toate măsurile pentru a reduce la maximum riscul de răspândire a virusului pe parcursul campaniei electorale. Vom emite în cursul acestei săptămâni ordinul comun privind protecţia sanitară pe regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate de candidaţi, de susţinătorii candidaţilor, de toţi cei implicaţi în procesul electoral.

Avem convingerea că atâta timp cât candidaţii şi susţinătorii lor vor respecta aceste reguli nu va exista un risc suplimentar de răspândire a virusului”, a explicat Orban.

Orban: „Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie. Să oprească procedura moţiunii până la decizia CCR”