„Există discuţii despre carantinarea pe zone în Bucureşti”. Explicaţia premierului Orban

Guvernul analizează scenariul carantinării Capitalei. Premierul Ludovic Orban a recunoscut vineri că în acest moment se discută despre carantinarea pe zone a Bucurestiului.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 09:45
„Există discuţii despre carantinarea pe zone în Bucureşti”. Explicaţia premierului Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, întrebat dacă se ia în calcul carantinarea pe zone în Bucureşti, că „sigur că există discuţii pe tema asta, dar pe de altă parte nu s-a luat încă o decizie şi vă invit să nu transmiteţi nicio informaţie pe tema aceasta”.

„Obiectivul nostru este să oprim creşterea numărului de cazuri, de a determina respectarea regulilor de protecţie sanitară, de a respecta deciziile pe care le-am luat referitoare la restricţiile care au fost impuse pentru depăşirea anumitor plafoane. Acesta este obiectivul pentru care ne luptăm”, a completat Ludovic Orban. 

Citeşte şi: Un ieşean s-a infectat cu coronavirus a treia oară. Medicii se tem: Covid-19 ar putea fi o boală cronică, precum HIV

Premierul Ludovic Orban a exclus ideea carantinării totale.

„Am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea anumitor praguri. (…) Suntem în analiza efectelor. Este prematur să faci o analiză a măsurilor luate, pentru că efectele se văd după o perioadă de 10 zile. Suntem într-o continuă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră este ca aceste măsuri să nu afecteze economia”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat care ar fi pragul maxim pe care îl ia în calcul pentru carantinare, premierul a spus: „Aș prefera să nu port așa o discuție legată de praguri. Obiectul nostru este să reducem creșterea numărului de cazuri. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, am gândit o serie de măsuri aferente acestei creșteri de cazuri, pe care le aplicăm, sunt în curs de aplicare și analizăm care sunt efectele acestor măsuri. Să mai impunem o serie de restricții va trebui să avem temeiuri serioase. Iar în ceea ce privește o carantinare totală, suntem departe de o astfel de decizie”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, veste tristă pentru bucureşteni în prima zi în calitate de primar: Nu o să avem târg de Crăciun 

 

 

Guvernul analizează noi măsuri după explozia cazurilor COVID-19: carantinarea pe zone, restricţionarea traficului pe timp de noapte

Guvernul analizează introducerea de noi restricții după ce România a trecut de pragul de 6000 de infectări cu noul coronavirus zilnice. Executivul ia în calcul restricționarea traficului pe timp de noapte, dar și carantinarea mai multor zone din țară. S-a renunțat însă la ideea ca mall-urile să fie închise. Guvernul nu dorește un lockdown. 

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, susține că s-a luat în calcul carantinarea pe timpul nopții a mai multor zone din București. Măsura are ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

„Am luat în calcul carantinarea, cel puțin în anumite zone. Nu vrem să se creeze însă o emoție publică, nu vrem să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul. Forțele de ordine vor fi direcționate în acest sens, al locurilor de joacă, inclusiv poliția locală, vor face verificări în acest sens”, a declarat Traian Berbeceanu.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: „Şcolile din Bucureşti vor rămâne închise până când vom scădea sub indicele de 3”

„După întrunirea CNSU vom hotărî care sunt măsurile care se păstrează, dacă se iau și alte măsuri, în funcțiile de analizele care se fac. Nu am spus niciodată despre carantinare așa cum s-a preluat în anumite publicații, am spus că e posibil să fie impuse anumite restricții pe timp de noapte, dar nu pot să mă antepronunț înainte de decizia CNSU”, a mai spus Traian Berbeceanu.