Ludovic Orban îi taxează pe Marcel Ciolacu pentru că nu a purtat mască în Parlament. „Cum aţi vrea ca românii să respecte regulile?”

Premierul Ludovic Orban i-a transmis lui Marcel Ciolacu să respecte regulile, după ce liderul interimar al PSD a vorbit în plenul Camerei Deputaţilor fără să poartă mască de protecţie. Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că are o problemă atunci când poartă masca pe motiv că îi vine să strănute "și pe urmă sună Ponta la 112 și vine Vela și mă arestează".

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 14:47
Ludovic Orban îi taxează pe Marcel Ciolacu pentru că nu a purtat mască în Parlament. „Cum aţi vrea ca românii să respecte regulile?”

„Domnule preşedinte Ciolacu, domnule lider al PSD, respectaţi regulile. Regula e ca în spaţii închise să purtăm mască! Cum aţi vrea ca românii să respecte regulile pe care le stabilim în condiţiile în care lideri importanţi din Parlament nu respesctă aceste reguli”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul discursului pe care l-a rostit în cadrul dezbaterii „Ora prim-ministrului”.

De asemenea, deputatul PNL Flori Roman a cerut Camerei Deputaţilor să dezinfecteze microfonul plen la care vorbise anterior liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu, pe motiv că acesta nu a purtat mască de protecţie.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat cuvântul în plen pentru a-l critica pe premierul Ludovic Orban, aflat la Camera Deputaţilor pentru a prezenta măsurile de relansare economică pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

„Am voie să vorbesc fără mască? Am o singură problemă când port masca, îmi vine să strănut și pe urmă sună Ponta la 112 și vine Vela și mă arestează”, a afirmat Marcel Ciolacu.

După ce Marcel Ciolacu a terminat de vorbit, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a cerut Secretariatului Camerei Deputaților să dezinfecteze microfonul de la care a vorbit liderul interimar al PSD.

Potrivit legii, „începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite”.

Ludovic Orban, critici dure la adresa parlamentarilor. „Nu vă e ruşine să vorbiţi despre românii care pleacă la muncă?”