Ludovic Orban îl înţeapă pe toate planurile pe Cîţu: „Am achiziționat vaccinuri care erau în termen de expirare”

Ludovic Orban pune și el gaz pe foc și dă detalii despre erorile comise în campania de achiziție a vaccinurilor. În schimb, este împăciuitor când vine vorba de refacerea alianţei cu USR-PLUS.

21 sept. 2021, 21:54
Ludovic Orban îl înţeapă pe toate planurile pe Cîţu: „Am achiziționat vaccinuri care erau în termen de expirare”

Ludovic Orban a făcut încă o dată apel la refacerea coaliței de guvernare. Este singura soluție, în opinia sa, de a depăși criza guvernamentală pe care o traversează România. Pe de altă parte, a criticat şi el achiziţia de vaccinuri.

”Nu cunosc exact despre ce e vorba, am înțeles că este vorba despre achiziționarea unui număr foarte mare de vaccinuri, peste nevoile de vaccinare, iar când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai achiziționat. Am achiziționat vaccinuri care erau în termen de expirare, pe care nu le-am folosit și pe care a trebuit să căutăm să le vindem, iar unele chiar au expirat.”, a explicat Ludovic Orban la TVR 1.

DNA a făcut dosar penal pentru modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccin. Reacția lui Valeriu Gheorghiță

Ludovic Orban, președintele PNL: „România este într-o cirză politică și guvernamentală, cu efecte extrem de nocive asupra funcționalității instituțiilor statului. De asemenea, cu consecințe negative asupra imaginii României, consecințe negative și asupra funcționării economiei (…) Această criză trebuie rezolvată. Noi am venit cu soluția pe care o susțin eu și toți colegii mei, plus parlamentarii, primarii, președinții de consilii județene care au semnat acest apel este foarte simplă: refacerea coaliției de guvernare”.

Ludovic Orban îi cere demisia lui Cîţu: „Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se pună capăt crizei. Cine culege vânt seamană furtună!”

Sâmbătă, liberalii decid, la congres, pe cine aleg președinte al partidului, pe Florin Cîțu sau Ludovic Orban. Efectele alegerii liberalilor le vom simți cu toții, indiferent cine va fi câștigătorul.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanşarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se face in rem, în acest moment, nicio persoană neavând calitatea de suspect sau inculpat. Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional vaccinuri. Fostul ministru consideră că România ”a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe vaccinuri decât orice altă ţară din Europa, nu din raţiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat”, responsabil pentru situaţia creată fiind ”domnul viitor fost premier Cîţu”.