Ludovic Orban îl ironizează pe Florin Cîţu: „Premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu”

Fostul lider liberal Ludovic Orban a declarat că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, şi nu Florin Cîţu.

15 oct. 2021, 23:25
Ludovic Orban îl ironizează pe Florin Cîţu: „Premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu”

Ludovic Orban îl ironizează pe Florin Cîţu, în plină criză politică după ce a fost demis prin moţiune de cenzură.

„La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat Ludovic Orban, vineri seara, la postul B1 TV, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cioloș recunoaște că a fost sunat vineri de Iohannis. Ce spune liderul USR despre negocierile cu PNL-UDMR

Ludovic Orban dezvăluie detalii din culisele negocierilor pentru Guvern. Momentul care a provocat distanţarea de Klaus Iohannis

Rămas simplu membru PNL, Ludovic Orban a dezvăluit de unde ar fi putut pleca supărarea lui Klaus Iohannis pe el. La negocierile pentru formarea Guvernului Florin Cîţu, preşedintele a cerut ca PNL să aibă în portofoliu Ministerul Justiţiei, nu pe cel al Finanţelor, aşa cum prefera liderul liberal de la acel moment.

„În discuția pe care am avut-o, între ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției, el a spus că vrea Ministerul Justiției. Eu am considerat că un premier, ca să aibă toate pârghiile de implementare a programului de guvernare, trebuie să aibă o persoană de încredere la Ministerul Justiției. Inclusiv Florin Cîțu s-a solidarizat cu mine și a spus că noi vrem Finanțele”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit despre noul partid politic. „Cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii”

Mai mult, Ludovic Orban a vorbit şi despre condiţiile pentru crearea unui nou partid politic, care ar urma să se numească Forţa Liberală.

„Dacă o să am, în urma unei analize foarte serioase, dacă o să iau decizia de a construi o nouă forţă politică, o voi face doar pentru că ea este necesară pe piaţa politică şi pentru că este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au o gândire liberală, care au opţiuni de centru-dreapta să fie reprezentaţi în mod onest, profesionist, cinstit, pentru că din păcate astăzi cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii”, a mai precizat Orban, conform sursei citate.

Citeşte şi: Stenograme incendiare din ședința PNL. Florin Cîțu: Am zis că avem o decizie – președintele PNL să fie premier!


loading...