Ludovic Orban vrea postul premierului Cîţu: „Voi câştiga preşedinţia PNL. Nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil”

Actualul preşedinte al PNL cere ca prefecţii, numiţi de premierul Cîţu în teritoriu, să candideze pentru alegerile interne din septembrie. De asemenea, Orban anunţă că noul preşedinte al PNL trebuie să fie şi premier.

27 iun. 2021, 15:19
Ludovic Orban vrea postul premierului Cîţu: „Voi câştiga preşedinţia PNL. Nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil”

Preşedintele PNL Ludovic Orban se declară convins că va fi reales în funcţia de preşedinte al PNL. El susţine că întreaga echipă care şi-a anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu nu cunoaşte câţi membri de partid cunoaşte el, pe numele mic şi cu număr de telefon.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier, adăugând că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia partidului în ceea ce priveşte relaţiile pe care le are cu liberalii.

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ, ce va face dacă nu va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi fi ales”.

„Voi câştiga preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Orban. El susţine că întreaga echipă a lui Florin Cîţu nu cunoaşte la fel de mulţi membri ai PNL câţi cunoaşte el.

„Eu am câştigat preşedinţia PNL şi am avut un competitor care a fost sprijinit, la vremea respectivă, de multe organizaţii judeţene, vreo 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene, că organizaţii judeţene e un pic mai complicat… Aici e o mare diferenţă între mine şi nu mă refer la contracandidat, mă refer la toată echipa care zice că-l susţine: nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului, câţi membri cunosc eu”, a afirmat Ludovic Orban duminică după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ.
Întrebat ce crede că va urma după alegeri, Orban afirmă că garantează unitatea PNL după ce va câştiga un nou mandat la conducerea partidului.

Ludovic Orban nu cedează în faţa noului val din PNL: „Colegii îmi spun Duracell. Nu am nevoie de benzină”

„În ceea ce priveşte ceea ce va urma. (…) Eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid. (…) Politica este o chestiune de încredere şi de morală. Nu poţi să faci politică dacă nu ai capacitatea de a câştiga şi de a menţine încrederea oamenilor în tine, ca să poţi să câştigi şi să menţii încrederea oamenilor în tine, trebuie să fii serios, consecvent, să ai principii, să ai convingeri, să nu te schimbi într-o parte sau cealaltă în funcţie de cum  bate vântul, să te ţii de cuvânt”, a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a lansat un atac împotriva premierului Florin Cîțu, contracandidatul său pentru șefia PNL. Ludvic Orban susține că e nevoie și de carismă și de emoție pentru a conduce un partid.„Nu vorbim de alegerea unui tehnocrat într-o funcție administrativă. Ci de alegerea liderului PNL. E cu totul și cu totul altceva. Să conduci PNL nu e simplu deloc. E un partid complicat, cu personalități, în care trebuie să-i convingi pe cei din partid. Orice decizie care se ia presupune o cunoaștere profundă. Mai este și altceva: politica este și despre suflet, despre emoție, relație între oameni. Nu poți să nu ai vorbele la tine, să ai lipici la oameni, să ai capacitatea de a relaționa cât se poate de bine cu orice fel om, indiferent din ce categorie se găsește el”, a spus Ludovic Orban, la Piatra Neamț.

Ludovic Orban se declară împotriva candidaturii prefecţilor liberali în alegerile interne din partid

Ludovic Orban, cataloghează drept „total nepotrivită” implicarea în campania internă din partid a prefecţilor liberali şi candidatura unora dintre ei pentru funcţii politice la nivelul PNL. Afirmaţia a făcut făcută în judeţul Neamţ, al cărui prefect candidează pentru şefia filialei judeţene de partid, Orban afirmând că a aflat despre acest lucru din presă.

„Eu am aflat din presă că domnul Lazăr candidează la preşedinţia PNL. Nici măcar nu a catadicsit să-mi dea un telefon să-şi sună: «Ştii, vreau şi eu să candidez la preşedinţia PNL». Că am aflat şi cu surprindere că direct s-a anunţat a fi în echipa lui Cîţu ca şi candidat. Acum, şi aici aş vrea să spun un lucru: prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, misiunea esenţială a prefectului este să asigura aplicarea programului de guvernare în judeţul respectiv, să asigure controlul de legalitate, să coordoneze serviciile deconcentrate în aplicarea programului de guvernare. Sunt foarte multe lucruri de făcut. Întrebat fiind – nu am vrut să dau o decizie, pentru că nu sunt genul de om care să impun restricţii – dar întrebat fiind pe tema asta, care e părerea mea despre implicarea prefecţilor în campanie, eu am spus categoric că mi se pare total nepotrivită implicarea în campanie şi mi se pare total nepotrivit ca prefecţii să candideze la preşedinţia filialelor judeţene”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în judeţul Neamţ, judeţ al cărui prefect a anunţat că va candida la şefia organizaţiei din judeţ.  El a subliniat că prefectul reprezintă în teritoriu Guvernul şi nu conducerea PNL.

George Lazăr, prefect al judeţului Neamţ din decembrie 2019 până în prezent, perioadă în care a deţinut funcţia fără întrerupere, dar în care a fost apolitic până în martie 2021, a anunţat pe Facebook candidatura pentru şefia PNL Neamţ şi susţinerea sa faţă de Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Candidatura lui Lazăr nu ar fi însă permisă de Regulamentul partidului privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea activităţii organizaţiilor locale şi judeţene, regulament care, la articolul 85, prevede că „au drept de vot în cadrul CCL, CCJ şi CON membrii PNL înscrişi în partid până cel târziu la 31 decembrie a anului precedent anului în care se desfăşoară CON”, iar la articolul 86 stipulează că „vechimea în partid necesară pentru a candida la funcţii de conducere în partid este egală cu cea prevăzută pentru a avea drept de vot”.
Întrebat, astfel, cum va putea candida în condiţiile în care la finalul anului trecut deţinea funcţia de prefect, care la acel moment îl obliga să fie apolitic, George Lazăr a declarat pentru News.ro că va exista o derogare pentru anumite situaţii.

Sorin Grindeanu, despre lupta dintre liberali: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită de Cîțu în lanul de lavandă