Ludovic Orban, încântat de alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi: "Efectul a fost atins"

Publicat: Miercuri, 19 Februarie 2020 22:18 // Actualizat: Miercuri, 19 Februarie 2020 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a participat, miercuri seară, la Ziua Naţională Constantin Brâncuşi şi a vorbit despre cântăreaţa Irina Rimes, ambasadorul acestei zile, despre care a spus că "a fost promotor" şi că putea fi orice alt cântăreţ în vogă în locul acesteia 

"A fost promotor. Este bine că un ministru al Culturii a marcat această zi printr-un eveniment, după părerea mea extrem de interesant, iar faptul că a ales o promovare prin intermediul unei, să spun, persoane care practic nu se încadra în stilul clasic a reuşit să creeze o întreagă dezbatere şi sunt convins că foarte mulţi tineri sunt prezenţi astăzi aici tocmai din cauza acestei decizii. Am înţeles că foarte mulţi tineri au urmărit dezbaterile pro şi contra tocmai datorită acestei alegeri, iar eu cred că încă din ideile iniţiale ale Ministerului Culturii principala idee a fi de a stârni interesul publicului", a declarat Orban.

Citeşte şi: Cum s-a fotografiat Irina Rimes la Coloana Infinitului, după scandalul uriaş despre Brâncuşi

Întrebat dacă e corect să fie aleasă Irina Rimes datorită numărului de vizualizări pe care le are pe canalul You Tube, premierul a spus că în locul acesteia putea fi ales orice alt cântăreţ. "Putea fi oricine altcineva, este un cântăreţ care e în vogă, un cântăreţ care este apreciat şi faptul că a decis să se implice în acest proiect, după părerea mea este un lucru bun şi cred că efectul a fost atins", a declarat Orban, potrivit Adevărul.ro.

Întrebat, de asemenea, de ce lipseşte Cuminţenia Pământului, una din operele lui Brâncuşi, la această aniversare, Orban a spus că Ministerul are drept de preempţiune asupra acesteia. "Vom vedea ce este de făcut cu privire la această operă de artă. Trebuie clarificate toate aspectele juridice, Ministerul Culturii are drept de preempţiune şi vom analiza", a declarat Orban.

Un scandal a izbucnit în Comisia de Cultură în momentul în care a fost adus în discuţie faptul că ministrul Culturii a desemnat-o pe Irina Rimes drept ambasador onorific al Zilei Brâncuşi 2020.

Citeşte şi: Mihai Şora o apără pe Irina Rimes după valul de critici: "Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocoreşti un copil talentat"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ambasador Brancusi Irina Rimes Ludovic Orban promotor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H