Ludovic Orban: „Masca este cel mai bun mod de a te proteja. Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de aceasta”

Ludovic Orban a afirmat, miercuri, în Parlament, faptul că nu înțelege de ce există o asemenea opoziție faţă de purtarea măştii de protecţie. Premierul României a precizat faptul că acesta este cel mai bun mijloc de protejare împotriva coronavirusului.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 10:28
Ludovic Orban: „Masca este cel mai bun mod de a te proteja. Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de aceasta”

Premierul României susţine că orice român trebuie să ştie că dacă nu respectă măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului poate fi sancţionat. Acesta a ţinut să menţioneze că sacţiunile sunt date ca populaţia să înţeleagă că regulile trebuie respectate.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Coronavirusul ucide! Se vede clar! Acest virus perfid provoacă moartea”

„Orice român trebuie să ştie că dacă nu respectă normele legale poate să fie sancţionat, pentru că atunci când te expui riscului de infectare nu te expui numai pe tine, expui familia, colegii de birou şi toţi cei cu care interacţionezi. Atunci când dăm sancţiuni le dăm strict cu obiectivul pentru a îi ajuta să înţeleagă faptul că regulile trebuie respectate. Cu cât creşte numărul românilor care respectă regulile, cu atât riscul răspândirii virusului scade”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în Parlament.

Ludovic Orban a adăugat faptul că nu înţelege de ce există o asemenea opoziţie faţă de purtarea măştii, aceasta fiind un bun mijloc în a te proteja.

„Am văzut că perioada de vară nu stopează virusul. Aici nu e vorba de valuri, e vorba de o creştere a riscului transmiterii, cu cât nu sunt respectate regulilor. Nu înţeleg de ce există o asemenea opoziţie faţă de mască. Masca e cel mai bun mijloc în a te proteja. Păstrarea distanţei fizice de 1.5 metri. Regulile de igienă sunt simple şi pot duce la a ne petrece concediul în condiţii normale, activitatea economică să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a precizat premierul.

De asemenea, premierul a mai anunţat că obiectivul este de a reduce numărul persoanelor infectate cu coronavirus

„Aici fac apel la dumneavoastră, faţă de românii care v-au votat, fiţi alături de noi în tot acest efort de comunicare publică pentru cei care bagatelizează acest virus. Acest virus perfid provoacă moartea şi nu numai persoanelor în vârstă sau care au comorbidităţi, ci şi persoanelor sănătoase. Obiectivul nostru e de a reduce numărul persoanelor infectate”, a mai afirmat Orban.