Ludovic Orban: „Mi-aş fi dorit şi eu să câştigăm la locale cu candidaţi PNL, dar dacă nu făceam înţelegere cu USR-PLUS, primarul Capitalei ar fi fost Firea”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară, la Conferinţa de alegeri interne în cadrul Organizaţiei PNL Sector 2, că şi el şi-ar fi dorit să câştige alegerile locale cu candidaţi ai PNL, dar a avut curajul să ia cea mai bună decizie.

06 iul. 2021, 09:34
Ludovic Orban: „Mi-aş fi dorit şi eu să câştigăm la locale cu candidaţi PNL, dar dacă nu făceam înţelegere cu USR-PLUS, primarul Capitalei ar fi fost Firea”

”Dacă nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS, astăzi primar general ar fi fost Gabriela Firea”, a afirmat Orban.

”Cunosc filiala sectorului 2 după vremea de când era condusă de Mihai Georgescu. Am colaborat cu membrii PNL când filiala era condusă de Adrian Neacşu. Ulterior a fost condusă de Cristi Popescu, ulterior a fost condusă de Anca Boagiu. După alegerile de la Parlamentul European, în urma demisiilor colegilor care conduceau Bucureştiul şi sectoarele am încercat să construim o nouă echipă cu figuri mai proaspete, cu feţe noi, cu oameni care să arate o împrospătare a PNL şi într-un fel să ne îndepărteze de toate elementele negative de imagine pe care le cam aveam în Bucureşti, mai ales după pierderea catastrofală a alegerilor din 2016 şi la Bucureşti, după ce, ştiţi foarte bine eu m-am retras din candidatura, nu cu voia mea, ci pentru că mi-a fost făcut un dosar penal”, le-a transmis, luni seară, liberalilor din Sectorul 2, Ludovic Orban.

Acesta le-a cerut să gândească şi să cumănească foarte bine când vor alege: ”Gândiţi cu mintea dumneavoastră, cumpăniţi foarte bine între opţiunile pe care le aveţi şi alegeţi pentru binele PNL, pentru binele sectorului 2, pentru o viaţă cu adevărat de echipă în filiala sectorului 2 şi pentru oameni care să aibă capacitatea să ducă PNL în sectorul 2 spre victorie”.

Orban a făcut referire şi la declaraţia premierului Florin Cîţu care a afirmat că, dacă va fi preşedintele PNL, vor fi doar candidaţi ai PNL la alegerile locale.

”Şi eu mi-aş fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câştigăm alegerile locale cu candidaţi ai PNL. Credeţi-mă că sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize extrem de solide, pe studii, pe evaluări care trebuie să ne conducă spre cea mai bună decizie. Dacă noi şi mai ales eu nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR Plus şi de a impune dintre cei doi competitori de la USR Plus, Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, candidatul care să fie sprijinit de PNL şi de USR Plus astăzi Primar General al Bucureştiului ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea.

Acesta este adevărul, ştim că cu toţii ne-am fi dorit să avem un Primar liberal care să câştige alegerile, pe de altă parte, noi ca liberali nu mai puteam accepta să ţinem Bucureştiul sub domnia incompetenţei, corupţiei a fariseismului care s-a întâmplat în perioada de guvernare a PSD şi a Gabrielei Vrânceanu Firea. După 12 ani de conducere PSD, dreapta a reuşit să câştige Bucureştiul datorită faptului că am avut înţelepciunea să găsim acea soluţie câştigătoare care ne-a dus astăzi să fim la putere la nivelul Bucureştiului şi în aproape toate sectoarele”, a mai spus Orban.

Orban a criticat-o pe Monica Anisie care, în ziuda deciziei filialei de a susţine candidature sa la alegerile interne a declarant că-l susţine pe Florin Cîţu şi s-a afişat cu acesta în momentul în care a anunţat că va candida.

”Mie mi-ar fi fost teamă în locului Monicăi Anisie să mă duc la poză şi vă spun de ce. Nu mi-ar fi fost teamă de Preşedintele partidului, că Preşedintele partidului nu a făcut rău nimănui. Preşedintele partidului când a luat o palmă a întors şi celălalt obraz a încercat cu fiecare dintre colegii lui, indiferent cât de nedrepta fost faţă de Preşedintele PNL, a încercat să dea o şansă fiecăruia în PNL, indiferent de opţiunea lui. Mie în locului Monicăi Anisie mi-ar fi fost teamă de colegii mei, pentru că, ceea ce trebuie să ştiţi voi este că Biroul Politic al sectorului 2 votase cu vreo 2 -3 săptămâni înainte susţinerea candidaturii mele.

Cum să încalci decizia organismului statutar de conducere, Biroul Politic al sectorului 2, care ţi-a dat mandat să ai o opţiune şi tu să manifeşti o altă opţiune? De asta ar fi trebuie să îi fie teamă. Nu de mine, pe mine m-a avut ca partener, m-a avut ca partener în proiectul de reconstrucţie a Capitalei, m-a avut ca partener în guvernare, un susţinător al tuturor  momentelor grele prin care am trecut în perioada pandemică”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban, către colegii din PNL: „Nu votaţi pe aceia care au încercat să vă convingă să votaţi cu ei în alte moduri de care nu vreau să vorbesc”

Acesta s-a referit la toate rândurile de alegeri câştigate de PNL: ”Faptul că nu am fost pe primul loc la alegerile parlamentare a avut cu totul şi cu totul altă explicaţie. Nu că nu am făcut reforma în administraţie că nici nu o aveam în programul de guvernare domnule Prim-ministru nu că nu am făcut reforma salarizarii că nici nu o aveam în programul de guvernare a Guvernului de tranziţie, nu că nu aveam reforma pensiilor că nici nu o aveam în programul de guvernare . Acum sunt în programul de guvernare şi acum le vom realiza”.

”Eu nu am tranşat niciun Congres şi în general nu tranşez. Conferinţele de alegeri, Congresul sunt decise de dumneavoastră, de membrii PNL, nimeni nu poate să susţină de exercitarea dreptului de vot de membrii PNL că s-a decis ceva. Stimate colege, stimaţi colegi, vă mai spun un lucru, votaţi secret, indiferent dacă cineva vă spune să nu votaţi secret. Votaţi secret! Democraţia are la bază acest mare câştig al umanităţii, votul secret, votul care se exercită fără repercusiuni. Oricine încearcă să vă anulez dreptul de a vota secret are o chestiune care nu e democratică .

De asemenea votaţi şi în funcţie de modul în care s-a derulat campania. Uitaţi-vă de modul cum s-a derulat campania, aduceţi-vă aminte şi votaţi pe aceia care au avut un mesaj pozitiv, votaţi pe aceia care au prezentat proiecte, au prezentat viziuni. Nu votaţi pe aceia care au încercat să vă convingă să votaţi cu ei în alte moduri de care nu vreau să vorbesc, aveţi puterea în mână. PNL nu poate să îşi atingă potenţialul. PNL nu poate să îşi asigure victoria în toate alegerile fără ca dumneavoastră să vă exercitaţi în mod liber suveranitatea, dreptul de vot , dreptul de a vă alege liderii”, a încheiat Orban, conform News.ro.

Joi, premierul Florin Cîţu a avut un mesaj pentru liberalii din Bucureşti şi a precizat că vor fi susţinuţi doar membri ai PNL la primăriile de sector, cu el preşedinte al partidului.

Citeşte şi: Florin Cîţu vorbeşte despre o nouă revocare a Avocatului Poporului. „Paşii următori vor fi decişi în coaliţie”