Ludovic Orban: „Nu vom ajunge în situaţia de a nu avea locuri în spitale”. Posibilitatea carantinării Capitalei

Ludovic Orban susține că Guvernul este pregătit să ia toate măsurile necesare în lupta cu coronavirusul. De asemenea, acesta a precizat faptul că este prevăzută o creștere a numărului de paturi ATI.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 14:55
Ludovic Orban: „Nu vom ajunge în situaţia de a nu avea locuri în spitale”. Posibilitatea carantinării Capitalei

”Președintele Consiliului Județean nu este implicat, nu are nicio treabă cu remdesivirul și cu transmitarea medicamentelor. Managementul spitalului trebuie să solicită alocarea cantității de care are nevoie” , susține premierul României.

„De la începutul pandemiei, suntem într-un efort constat de creştere a numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, dar şi a numărului de paturi din spitale, care nu sunt în secţii de terapie intensivă. Evident că am crescut semnificativ acest număr de paturi în secţiile ATI şi acţionăm în continuare pentru a creşte numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă pentru pacienţi”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Orban: „România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce priveşte rata infectării”

„De exemplu, în Bucureşti, conform planului e prevăzută o creştere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesară realizarea unei instalaţii de oxigen. Există un spital privat cu care s-a discutat şi care pune la dispoziţie un spital cu 30 de paturi la terapie intensivă. Mai are nevoie de câteva transferuri, dar au personal. La Bihor mai există o punerea la dispoziţie din partea unui spital privat. De asemenea, există o strategie care a fost gândită şi pusă în practică de creştere a capacităţii de tratare în secţiile ATI. Avem prevăzută creşterea numărului de paturi la Victor Babeş cu un număr de cel puţin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui într-o săptămână să aibă funcţionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunţ numele, le las posibilitatea să anunţe ei când vor deveni spital COVID”, a completat Orban.

„Pe fiecare regiune există o gândire, sunt spitale pregătite. La Bihor există o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensivă şi mai multe paturi conectate la oxigen de a intra în lupta anti-COVID. Pe toate serviciile medicale care sunt furnizate fie că e vorba de spitalele publice sau private sunt decontate. Noi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile, aşa cum le-am luat de la începutul pandemiei”, a concluzionat premierul.

Ludovic Orban despre carantinarea Bucureștiului

”Pregătim Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă. Vrem ca situația să meargă în bine. Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a mai spus acesta.

„Este o decizie care se ia de specialişti în sănătate publică, de epidemiologi, de infecţionişti şi nu mă hazardez eu să dau o dată”, a declarat Ludovic Orban în momentul în care a fost întrebat la ce incidență va fi carantinată Capitala.

”Noi nu vom ajunge în situația de a nu avea locuri în spitale, nu cred că vom ajunge” , a precizat acesta.