Ludovic Orban, numire controversată la Ministerul Finanţelor. Un personaj cu trecut dubios va gestiona datoria publică a României

Ludovic Orban, premierul României, l-a numit pe Mironel Panțuroiu în funcția de secretar de stat al Ministerul Finanțelor Publice. Mironel Panțuroiu, un personaj destul de controversat, a fost susținut de PMP.

12 dec. 2019, 14:03
Ludovic Orban, numire controversată la Ministerul Finanţelor. Un personaj cu trecut dubios va gestiona datoria publică a României

Mironel Panțuroiu a fost implicat acum 10 ani în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci, scrie G4Media.

„Din cauza acestui (…) Panțuroiu Mironel, eu și acum stau cu chirie, după ce, în septembrie 2008, le-am plătit (lui Daniel Thomas, la insistențele lui Panțuroiu Mironel, care mă asigura că totul este în regulă) un avans de 15.000 euro pentru un apartament despre care ei aveau cunoștință că nu le vor mai termina datorita problemelor financiare apărute chiar din primavara – vara lui 2008”, scria un client, Andrei Dincă, în iulie 2010, pe forumul Terra Residence. Mai mult, unii dintre păgubiții de atunci se judecă și acum la Tribunalul București cu Daniel Thomas și Mironel Panțuroiu. Procesul a început în 2012, iar următorul termen este în iunie 2020.

Noi DEMITERI şi NUMIRI în Guvernul Orban la final de an

Potrivit declrațiilor sale de avere și interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Mihai Panțuroiu ocupa în 2015 postul de inspector la Primăria Pantelimon, iar în anul anterior lucrase la firma Taifasuri Media, care editează revista „Taifasuri”. În 2016 figura ca inspector principal la Direcția Finanţelor București, după care s-a mutat la ANAF ca inspector principal.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului Finanțelor, secretarul de stat Mironel Panțuroiu va gestiona datoria publică a României.