Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind închiderea mall-urilor. „Nu cunosc aceste declaraţii”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Guvernul nu vrea să aplice, în momentul de faţă, noi restricţii, ci doar urmăreşte aplicarea măsurilor existente care sunt menite să limiteze răspăndirea noului coroanvirus. Afirmaţiile şefului Executivului vin, însă, în contradicţie cu cele ale vicepremierului Raluca Turcan, care a precizat că autorităţile pot înăspri măsurile şi "se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor".

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 17:34
Ludovic Orban o contrazice pe Raluca Turcan privind închiderea mall-urilor. „Nu cunosc aceste declaraţii”

Aflat în ultima zi a vizitei oficiale la Paris, Ludovic Orban a mărturisit că nu este la curent cu declaraţiile vicepremierului Raluca Turcan referitoare la posibilitatea aplicării de noi restricţii.

„Nu cunosc aceste declaraţii. Noi luăm decizii. Când avem de anunţat decizii, le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografe din mall-uri sau restaurantele din mall-uri care sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie.

La ora actuală nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive, ci intenţionăm să aplicăm legislaţia, HG privind starea de alertă”, a explicat Ludovic Orban. 

Raluca Turcan a făcut anunţul. Care e principala sursă de infectare cu coronavirus: N-am mai permis asta. A fost în toate analizele

Raluca Turcan a vorbit luni seară, la Digi 24, despre modul cum Guvernul încearcă să gestioneze criza cu noul coronavirus. Vicepremierul susţine că principalele surse de infectare şi de extindere a infecţiei au fost evenimentele private. Acesta a fost şi motivul pentru care a fost interzis acest lucru în zonele unde rata de incidenţă a depăşit 3 la mia de locuitori.

Ce spune Turcan despre închiderea mall-urilor şi carantinarea de noapte

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune ce mai facem.

Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor.”, a mai spus liderul liberal.